[Žinios trumpai] Putinas turi didelę problemą – iš kur paimti tokius pinigus? Vokiečiai paskaičiavo, kiek jau išleido karui Ukrainai – buvo planas A, vėliau B, dabar viskas eina velniop  (7)

Vokiečių leidinys suskaičiavo, kiek Maskva išleidžia beprasmiškam kraujo praliejimui Ukrainos teritorijoje. Paaiškėjo, kad V. Putino planas nepasiteisino, todėl dabar tenka išleisti daug kartų daugiau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai praneša „RBC-Ukraine“ su nuoroda į „Focus“.

Pagal V. Putino planą „A“ karas turėjo trukti tik tris dienas. Vakarų ekspertai taip pat manė, kad toks scenarijus yra įmanomas. Galima daryti prielaidą, kad tokioje intensyvioje kampanijoje būtų panaudota visa Rusijos karinė technika. Degalų sąnaudos taip pat būtų maksimalios. Tačiau prireiktų tik trečdalio didžiausio amunicijos kiekio. V. Putinas nebuvo pasirengęs mokėti kompensacijų už didžiulius karinius nuostolius. Pirminiame plane į samdinius taip pat nebuvo atsižvelgta. Taigi, „Focus“ skaičiavimais, Maskva tikėjosi, kad jos „mažasis pergalingas karas“ kainuos milijardą dolerių. Panašu, kad toks buvo V. Putino biudžetas įsiveržimui į Ukrainą.

Tačiau Rusijos bandymas greitai nugalėti ginkluotąsias pajėgas žlugo. Taigi atsirado planas „B“, kuriame buvo reikalaujama greitai užbaigti karą, okupuojant Kyjivą. V. Putinas pirmiausia norėjo apsupti Ukrainos sostinę, užminuoti jos priemiesčius, o paskui sušaudyti civilius, kad priverstų apgultą miestą pasiduoti. Tokie pat planai buvo ir kituose didžiuosiuose Ukrainos miestuose. Rusija tam planavo laikotarpį iki 6 mėnesių. Šiame plane taip pat nebuvo atsižvelgta į kompensaciją už Rusijos karių žūtį ar sužalojimą. Be to, Maskvoje niekas nesiruošė leisti pinigų samdiniams. Tačiau toks planas sumažintų amunicijos ir raketų kainą. „Focus“ apskaičiavo, kad toks šešių mėnesių karas Rusijai kainuotų 11,23 mlrd. dolerių.

 

Tačiau Rusijos planai žlugo. Pigiai ir greitai užkariauti Ukrainos nepavyko. Taigi karas Putinui darosi vis brangesnis. Vietoj tikėtino 11,23 milijardo, Maskva agresijai prieš kaimyninę šalį jau išleido 34 milijardus dolerių. Ir tai tik per du mėnesius. Ir kas dvi dienas prie šios sumos pridedamas dar vienas milijardas dolerių.

Priminsime, kad nuo plataus masto karo prieš Ukrainą pradžios Rusija neteko apie 24 700 karių. Taip pat buvo sunaikinta beveik 500 artilerijos sistemų ir daugiau nei 2600 šarvuočių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(179)
(7)
(172)

Komentarai (7)