„Rusija už viską sumokės.“ Ukrainiečiai jau dabar ruošia sąskaitą  ()

Žalos registras yra pirmasis tarptautinio kompensavimo mechanizmo komponentas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kovo 5 d. atidaryta oficiali Tarptautinio žalos, padarytos dėl Rusijos Federacijos agresijos prieš Ukrainą, registro svetainė.

Kaip pranešė teisingumo viceministrė Iryna Mudra, svetainėje galima skaityti informaciją apie žalos registrą, sužinoti paskutines naujienas ir su jos darbu susijusius įvykius. Taip teigiama Teisingumo ministerijos interneto svetainėje paskelbtame pranešime.

Potencialūs ieškovai galės rasti atsakymus į dažniausiai užduodamus klausimus, sužinoti apie pretenzijų dėl žalos atlyginimo pateikimo inicijavimą, procesą ir kt.

[Pasaulinė premjera!] EU+kuponai. Aukščiausios klasės lazeriniai DLP vaizdo projektoriai (Video, „JMGO N1 Ultra 4K“, „JMGO N1 Pro 1080P“, „JMGO N1 1080P“)
5346

Pasaulinės premjeros pasiūlymai

Specialūs kuponai

Galioja tik iki 2024-03-11!

Iš EU - saugus ir greitas pristatymas

2 metų garantijos

Net trys modeliai skirtingiems poreikiams

Išsamiau

Svetainė yra ukrainiečių ir anglų kalbomis. Prancūziška versija bus prieinama vėliau.

Kaip pažymėjo I. Mudra, žalos registras yra pirmasis tarptautinio kompensavimo mechanizmo komponentas, kuris taip pat apims pretenzijų peržiūros komisiją ir kompensacijų fondą.

Tikimasi, kad žalos registras pirmuosius prašymus pradės priimti balandžio mėnesį. Apie paraiškų priėmimo pradžią bus pranešta papildomai.

Žalos registras yra dokumentinė įrodymų ir informacijos, susijusios su ieškiniais atlyginti žalą, nuostolius ar žalą, padarytą 2022 m. vasario 24 d. arba vėliau Ukrainos teritorijoje, esančioje jos tarptautiniu mastu pripažintose ribose, įskaitant jos teritorinius vandenis, apskaitos forma. Jis apjungia visus suinteresuotus fizinius ir juridinius asmenis, taip pat Ukrainos valstybę, įskaitant jos regionines ir vietos valdžios institucijas, valstybines ar kontroliuojamas institucijas, nukentėjusias dėl neteisėtų Rusijos Federacijos veiksmų Ukrainoje arba prieš Ukrainą“, – priminė viceministrė.

 

Anksčiau buvo pranešta, kad 2022 metų liepos 17 dieną Nyderlandų vyriausybė palaikė Ukrainos siūlymą sukurti tarptautinį Rusijos agresijos padarytos žalos registrą.

 

Teisingumo ministras Denysas Maliuška pabrėžė, kad norint atlyginti žalą šaliai, visi nuostoliai turi būti kruopščiai dokumentuojami ir įvertinti.

Žalos registro kūrimo poreikis buvo atskirai paminėtas 2022 m. lapkričio 14 d. JT Generalinės Asamblėjos rezoliucijoje, kurioje buvo kalbama apie būtinybę sukurti tarptautinį žalos, patirtos dėl Rusijos neteisėtų veiksmų prieš Ukrainą, atlyginimo mechanizmą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(0)
(17)

Komentarai ()