Rusijos stačiatikių bažnyčia skelbia „Šventąjį karą“. Rusija neturi sienų (Video)  ()

Rusijos įsiveržimas į Ukrainą vadinamas „šventuoju karu“.


Maskvos stačiatikių patriarchas Kirilas
Maskvos stačiatikių patriarchas Kirilas
© Kremlin.ru, CC BY 4.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:%D0%9F%D0%B0%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%B0%D1%80%D1%85_%D0%9A%D0%B8%D1%80%D0%B8%D0%BB%D0%BB_2022.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Maskvos patriarcho Kirilo vadovaujama Pasaulio rusų liaudies taryba priėmė „įsakymą“, kuriame Rusijos įsiveržimas į Ukrainą vadinamas „šventuoju karu“ ir teigiama, kad „visa dabartinės Ukrainos teritorija turi būti įtraukta Rusijos išskirtinei įtakai“. Ukrainos stačiatikių bažnyčia, istoriškai siejama su Maskvos patriarchatu, nuo tokių pareiškimų atsiribojo.

Rradijo „Svoboda“ žurnalistai pranešė, kad patriarchato dokumentas formaliai nėra susijęs su Rusijos stačiatikių bažnyčia, tačiau taryboje dalyvauja daug Rusijos bažnyčių hierarchų ir su bažnyčia susijusių visuomenės veikėjų.

[Vokietija] 2in1 dulkių siurblys tik 37,19€! Laidinis, 650W, 14kPa, HEPA filtras ir kt. Paskutiniai vienetai („ENCHEN V1“)
3296

Nuostabi kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Puikių savybių

Ribotas kiekis

Išsamiau

Dokumentas buvo patvirtintas kovo 27 d. Maskvoje vykusiame Susirinkimo kongrese, kuriam pirmininkavo patriarchas Kirilas.

Jame karas Ukrainoje apibūdinamas kaip „naujas Rusijos tautos kovos su nusikalstamu Kyjivo režimu ir už jo esančiais kolektyviniais Vakarais etapas, vykstantis Pietvakarių Rusijos žemėse“. „Dvasiniu ir moraliniu požiūriu“, tai „Šventasis karas, kuriame Rusija ir jos žmonės, gindami vieną dvasinę Šventosios Rusijos erdvę, saugo pasaulį nuo globalizmo ir Vakarų, patekusių į satanizmą, pergalės“.

 

Dokumente taip pat aiškinama Rusijos samprata, jos ribos apibūdinamos kaip platesnės už „tiek dabartinės Rusijos Federacijos, tiek ir didžiosios istorinės Rusijos“ valstybines sienas.

Rašte taip pat teigiama, kad baltarusiai ir ukrainiečiai „turėtų būti pripažįstami tik kaip rusų subetninės grupės“.

Ukrainos stačiatikių bažnyčia į Rusijos pareiškimą reagavo atsiribodama nuo rusiškojo pasaulio ideologijos.

Ukrainos stačiatikių bažnyčia nepalaiko ir atsiriboja nuo rusiškojo pasaulio ideologijos. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(0)
(11)
(-11)

Komentarai ()