Smūgis rusams, iš kur mažiausiai tikėjosi. Galingas ėjimas iš Kirgizijos. Kas įvyko  ()

Kirgizija nori „sumažinti antrinių sankcijų riziką“.


„Mir“ kortelė
„Mir“ kortelė
© Банк России (Atvira licencija) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:RR5111-0310R.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kirgizija nustos priimti Rusijos „Mir“ mokėjimo korteles, nes nerimauja, kad šalies finansų sektoriui gali būti taikomos Vakarų sankcijos, antradienį pranešė nacionalinis mokėjimų operatorius.

Jungtinės Valstijos vasarį sankcionavo organizaciją „Mir“ – Rusijos vidaus mokėjimo kortelių sistemą – ir daro spaudimą trečiosioms šalims dėl jų finansinių ryšių su Maskva.

Kirgizijos tarpbankinis duomenų apdorojimo centras antradienį pranešė, kad „nuo balandžio 5 d. nustos aptarnauti „Mir“ banko korteles“, kad „sumažintų antrinių sankcijų riziką“.

[Pasaulinė premjera] Iš EU su kuponais „Touroll U1/J1“ serijos el. dviračiai tik nuo 499€. Su įspūdingomis dovanomis. Ribotas kiekis ir laikas (Video)
5047 8

Pasaulinės premjeros pasiūlymai

Specialūs kuponai

Galioja tik iki 2024-04-16!

Dovanos

Iš EU - saugus ir greitas pristatymas

1 metų garantijos

„Touroll J1“, „Touroll J1 ST“, „Touroll U1 29“ ir „Touroll U1 26“

Išsamiau

Pranešime buvo cituojamas JAV iždo sprendimas nuo vasario mėnesio taikyti sankcijas Rusijos nacionalinei mokėjimo kortelėmis sistemai, „Mir“ operatorei.

Kai kurie Vakarų pareigūnai išreiškė susirūpinimą, kad Kirgizija, Rusijos sąjungininkė, kuri yra Maskvos vadovaujamo saugumo aljanso ir muitų sąjungos dalis, tapo užpakalinėmis durimis patekti į Rusiją prekėms.

Prekyba tarp kelių Vakarų šalių ir Kirgizijos bei Armėnijos šoktelėjo nuo 2022 m., kai Vakarai įvedė sankcijas Rusijai dėl jos puolimo Ukrainoje.

 

Jungtinės Valstijos perspėjo Maskvos sąjungininkus ir partnerius, kad į juos bus nukreiptos sankcijos, jei Vašingtonas įtars, kad jie padeda Rusijai išvengti sankcijų.

Armėnijos bankai savaitgalį nustojo apdoroti mokėjimus „Mir“ kortelėmis, taip pat motyvuodami antrinių sankcijų grėsme.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(0)
(47)

Komentarai ()