Macronas ir Bidenas informuoti. Lenkija sako „ne“  ()

Svarstytas Aljanso misijos sukūrimas Ukrainoje.


Donaldas Tuskas
Donaldas Tuskas
© EU2017EE Estonian Presidency, CC BY 2.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:European_Council_meeting_(25204829948).jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkijos ministras pirmininkas Donaldas Tuskas vakar pareiškė, kad Lenkija neplanuoja tiesiogiai dalyvauti kare Ukrainos žemėje.

„Apie tai informavau Prancūzijos prezidentą Emmanuelį Macroną ir Amerikos prezidentą Joe Bideną“, – sakė jis spaudos konferencijoje Glivice, paklaustas apie Briuselyje vykusias derybas tarp NATO šalių užsienio reikalų ministrų, apie galimą Aljanso misijos sukūrimą Ukrainoje.

[EU+mažiausia kaina istorijoje!] Būtinas daiktas meistraujantiems. Su 2 baterijomis ir stulbinamos kainos aukščiausios kokybės 21V „Geevorks“ kampinis šlifuoklis
8503 2

Mažiausia fiksuota kaina!

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Puiki kokybė

Ribotas kiekis

Išsamiau

Jis pridūrė, kad nekomentuos šio klausimo, kol neturės visos informacijos apie tų derybų turinį ir jų rezultatus.

„Kol kas galiu pakartoti tai, ką sakiau prezidentui E. Macronui, ką sakiau kitiems lyderiams, įskaitant prezidentą J. Bideną – Lenkija neplanuoja jokio tiesioginio dalyvavimo kare Ukrainos žemėje“, – sakė D. Tuskas.

Nuo trečiadienio Belgijoje dvi dienas vyko Šiaurės Atlanto aljanso šalių užsienio reikalų ministrų susitikimas, skirtas Vašingtono sutarties pasirašymo 75-osioms metinėms.

 

Lenkijai atstovavo užsienio reikalų ministras Radoslavas Sikorskis, kuris anksčiau paskelbė, kad susitikimo tema bus neoimperinės Rusijos invazija į Ukrainą, valstybių narių pagalba Ukrainai, taip pat svarstoma ir galimybė priimti sprendimą dėl NATO misijos – ne karinės, o Ukrainai paremti kūrimo. Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas anksčiau pareiškė, kad neatmeta galimybės siųsti prancūzų karius į Ukrainą, „jeigu prireiks ateityje“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(2)
(3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: