„Rekordinis nuostolis per visą istoriją.“ Griūna Rusijos ekonomika  (22)

Yra tokia bankų tarpusavio komunikacijos sistema, vadinama SWIFT. Ji įkurta 1973 metais ir atlieka nemažai funkcijų. Pavyzdžiui, ji padeda atliekant pavedimus tarp skirtingose šalyse esančių bankų. Rusijai ši sistema nepatinka.



© Emaus (CC BY-SA 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:VTB_24_Main_office.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

SWIFT naudojama ir sankcijoms – nuo jos atjungti beveik visi didieji valstybiniai Rusijos bankai. Tai stipriai apsunkina tarptautinius pavedimus, mokėjimus ir bankų dalyvavimą tarptautinėje ekonomikoje apskritai. Todėl VTB vadovas Andrejus Kostinas pareiškė, kad SWIFT turėtų būti „nužudyta“.

Pasak jo, Rusijai norint „įgauti suverenitetą“ finansų sektoriuje reikia pereiti prie „skaitmeninių mokėjimų“. „Mūsų varžovai taip pat juda šia kryptimi. SWIFT paskelbė, kad netrukus jie taip pat atliks skaitmeninius mokėjimus per save. Bet mes turime nužudyti SWIFT savo skaičiavimuose, turime visiškai nuo jos atsitraukti ir įtraukti į tai savo draugus“, – sakė Kostinas.

[Vokietija!] Tik 34€ ištraukiama sodo žarnos ritė su reguliuojamu 7 funkcijų purkštuvo antgaliu. Paskutiniai vienetai
4735 5

Nuostabiai gera kaina

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Labai gera kokybė ir panaudojimo galimybės

Išsamiau

Praėjusią savaitę VTB, antrojo didžiausio Rusijos banko pagal kapitalą, kuriam nuo 2022 metų vasario taikomos JAV sankcijos, vadovas skundėsi, kad užsienio bankai masiškai blokuoja Rusijos mokėjimus. Tai, pasak Kostino, vyksta ir „draugiškose jurisdikcijose“.

 

Pirmaisiais karo metais VTB patyrė rekordinį nuostolį savo istorijoje – prarado 757 milijardus rublių. Pernai bankas uždirbo pelno (432,2 milijardus rublių), tačiau tai padengė tik kiek daugiau nei pusę anksčiau patirtų nuostolių.

(108)
(7)
(101)

Komentarai (22)