Laukia visi. ATACMS Ukrainai. Kas nuspręsta  (0)

Balsavimas dėl pagalbos Ukrainai įstatymo įvyks šį šeštadienį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Balandžio 17 dieną JAV Atstovų Rūmuose pristatytas naujasis pagalbos Ukrainai įstatymo projektas numato didelio nuotolio ATACMS raketų, galinčių pataikyti į taikinius iki 300 km atstumu, perkėlimą į Ukrainą.

„Kai tik bus įmanoma, po šio įstatymo įsigaliojimo, prezidentas [JAV Joe Bidenas] perduos armijos tolimojo nuotolio taktinių raketų sistemas Ukrainos vyriausybei“, – sakoma įstatymo projekto tekste.

Pažymima, kad perdavimas gali būti atšauktas, jei JAV prezidentas manys, kad tai gali pakenkti šalies nacionaliniam saugumui.

Apskritai, įstatymo projekte siūloma skirti 60,84 mlrd. USD Ukrainai, padėti jai kovoti su Rusijos agresija, įskaitant 23,2 mlrd. USD JAV ginklų atsargoms papildyti, 13,8 mlrd. USD ginklų pirkimui, 11,3 mlrd. USD „dabartinėms JAV karinėms operacijoms regione“ ir 26 miliijonus JAV dolerių tęsti Kyjivui teikiamos pagalbos priežiūrai.

[Vokietija!] Tik 34€ ištraukiama sodo žarnos ritė su reguliuojamu 7 funkcijų purkštuvo antgaliu. Paskutiniai vienetai
4788 5

Nuostabiai gera kaina

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Labai gera kokybė ir panaudojimo galimybės

Išsamiau

Ukrainos valdžia jau seniai prašė perduoti ATACMS, tačiau Vašingtonas iš pradžių atsisakė.

Įstatymas dėl pagalbos Ukrainai bus svarstomas atskirai nuo pagalbos Izraeliui ir JAV sąjungininkams Indo-Ramiojo vandenyno regione, kitaip nei pirminis variantas, patvirtintas Senato – Kongreso aukštųjų rūmų. Izraeliui remti siūloma skirti 26,38 mlrd. dolerių, o Indo-Ramiojo vandenyno regiono reikmėms – 8,12 mlrd. USD.

 

JAV Atstovų Rūmų pirmininkas Mike'as Johnsonas sakė, kad balsavimas dėl pagalbos Ukrainai įstatymo įvyks šį šeštadienį.

Pasak jo, šiandien rūmams bus pateikti keturi atskiri įstatymo projektai – dėl pagalbos Ukrainai, Izraeliui, Indo-Ramiojo vandenyno regionui, taip pat ketvirtasis įstatymo projektas su „kitomis priemonėmis prieš Rusiją, Kiniją ir Iraną“.

Senatas daugiau nei prieš du mėnesius patvirtino 95 milijardų dolerių pagalbos paketą Ukrainai, Izraeliui, Taivanui ir kitiems JAV partneriams Indijos ir Ramiojo vandenyno regione. Iš šių lėšų Ukraina turi teisę į 60 mlrd. USD.

 

Žemųjų Rūmų ir Senato demokratai tvirtino, kad veiksmingiausias būdas būtų, jei Atstovų rūmai priimtų pagalbos įstatymą, įskaitant lėšas Ukrainai, kaip jį patvirtino Senatas. Tačiau respublikonai – D. Trumpo šalininkai, turintys daugumą Atstovų Rūmuose – tam prieštarauja.

Atskiras įstatymų projektų svarstymas reiškia, kad po to, kai juos patvirtins Atstovų rūmai, jie bus grąžinti į Senatą, kol bus išsiųsti prezidentui J. Bidenui pasirašyti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(3)
(25)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: