„Mums reikia naujų gynybos linijų.“ Lastočkynės praradimas dar tik pradžia  ()

Kariuomenės išvedimo iš Avdijivkos operacija tęsiasi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Analitinis portalas „DeepState“ pranešė apie Rusijos karių užgrobtą Lastočkynės kaimą, esantį Avdijivkos kryptimi, o Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas paskelbė apie kovas.

Kas ten vyksta, radijo NV eteryje paaiškino karo ekspertas ir kariuomenės atsargos karininkas Andrijus Kramarovas.

„Kalbant apie Lastočkynę, aš vis tiek laikysiuosi šios logikos. Karių išvedimo iš Avdijivkos operacija nebaigta, ji iš tikrųjų tęsiasi, nes reikia sukurti bent keletą pagrindinių gynybinių linijų. Tai yra, sukurti gynybos liniją, kurią galėtume užimti, kad sulaikytume priešą.

Tai reiškia, kad mes palaipsniui tolsime nuo ten, galbūt net toliau. Tai jau klausimas vadovybei tų dalinių, kurie yra, tarkime, mūsų pirmojoje operatyvinio-taktinio užnugario linijoje, jie dabar turi greitai paruošti gynybines linijas.

Ir todėl pamažu, galbūt, tolsime nuo kai kurių mažų kaimelių. Tai yra, atremdami priešą, mes pasitrauksime, bet galų gale vadas, įvertinęs vietovės kraštovaizdį, aukščius, tolesnio žengimo į priekį galimybes, logistikos maršrutus, turi nutiesti praktiškai naują gynybos liniją, išlyginti fronto liniją taip, kad būtų daugmaž be nesėkmių ar galimybių priešui prasiveržti.

 

Todėl aš asmeniškai matau pasitraukimą iš Lastočkynės kaip vieną iš etapų, bendro Ukrainos kariuomenės išvedimo iš Avdijivkos tęsinį“, – sako Kramarovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(2)
(13)

Komentarai ()

Susijusios žymos: