„Bradley“ okupantų rankose. Ką jie gali sužinoti? (Video)  ()

Amerikietiškos pėstininkų kovos mašinos „Bradley“ ukrainiečiams yra labai svarbios. Ukraina per kelias siuntas gavo apie 190 „Bradley“ mašinų ir yra tik viena iš vos penkių „Bradley“ naudotojų pasaulyje. Tačiau dabar ir rusai turi „Bradley“ ir jį išsamiai tyrinės Ką sužinos?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina „Bradley“ naudotoja tapo jau šio karo metu. Be jos šias pėstininkų kovos mašinas naudoja ir, aišku, JAV, Kroatija, Libanas ir Saudo Arabija. „Bradley“ yra giriamas dėl puikaus įgulos apsaugos lygio, patikimumo, efektyvaus 25 mm M242 „Bushmaster“ ginklo. Be to, šalia tos automatinės patrankos „Bradley“ turi ir porą BGM-71 TOW prieštankinių raketų.

Šių metų pradžioje internete pasirodė vaizdo įrašas, kuriame pora ukrainiečių M2A2 „Bradley“ galingai automatinėmis patrankomis „Bushmaster“ apšaudė ir sustabdė rusų T-90M prie Stepovės Donecko srityje.

[Vokietija] „Palaiko iki 4K. Už tokią kainą žiauriai geras vaizdo projektorius! Puikus modelis visiems“ (Video, „Wanbo TT“)
3270

Labai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Išsamiau

„Bradley“ yra geras ukrainiečių draugas, viena svarbiausių šarvuotų mašinų vykdant smulkius rusų pozicijų šturmus. Tačiau karas yra toks, koks yra ir ukrainiečiai kelis „Bradley“ jau prarado. Viena tokia mašina yra rusų rankose ir jie giriasi, kad ją tyrinės.

Vasarį rusai pradėjo dalintis pradėto ardyti „Bradley“ vaizdais, pabrėždami, kad mašina bus tyrinėjama, kad Rusija susipažintų su NATO technika. Teigiama, kad rusai bandys suprasti svarbiausius Vakarų šarvuotos technikos inžinerijos principus, ieškos jų silpnų vietų, kurias galėtų išnaudoti kare. Taigi, „Bradley“ tyrimai rusams turėtų padėti vystant jų pačių šarvuotąją techniką ir kovojant su ukrainiečių „Bradley“ ateityje. Be to, galima neabejoti, kad ši mašina bus naudojama ir propagandos tikslais. Netrukus pasirodys rusų pareiškimai, kad „Bradley“ yra niekam tikęs. Anksčiau rusai džiaugėsi gavę švedų pėstininkų kovos mašiną CV9040, kurią taip pat tyrė.

 

Ar rusai sužinos ką nors iš savo „Bradley“ tyrimų? Yra dalykų, kuriuos jiems bus lengviau nukopijuoti dabar, kai turi „Bradley“ pavyzdį po ranka. Tačiau ypatingai modernių, jiems absoliučiai negirdėtų technologijų ten nėra. „Bradley“ tarnauja nuo 1981 metų. Jų nuotraukos, vaizdo įrašai yra visur. Rusų šnipai galėjo juos apžiūrėti pačiuose įvairiausiuose viešuose renginiuose. Kad ir kaip pažiūrėsi, „Bradley“ tėra gerai sukonstruota šarvuota dėžė su vikšrais, „Cummins“ VTA-903T dyzeliniu varikliu, kurį galima įsigyti ir „Ebay“, ir gera ginkluote. Tai nėra toks pažangus aukštųjų technologijų produktas kaip reaktyviniai naikintuvai, raketa ar koks nors lazerinis ginklas iš ateities.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(20)
(9)
(11)

Komentarai ()