„Netinkamas kovai.“ Vienos problemos. Paaiškėjo pats prasčiausias tankas kare  ()

Jis per sunkus, jam trūksta apsaugos, reikalauja per daug priežiūros.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tankas „Challenger 2“, nors ir giriamas ukrainiečių, esą netinkamas kovai fronte, rašo „Forbes“.

Visai neseniai vienos iš Ukrainos šturmo brigadų vadas pareiškė, kad „Challenger 2“ yra „vienetinis tankas“. Jis pabrėžė bendrą jo naudojimo patogumą ir atkreipė dėmesį į „puikią optiką, stabilizavimą, patogų valdymą ir aukštą ekipažo apsaugos lygį“.

Tačiau, kaip paaiškėjo, tankas nėra toks tobulas, kaip gali pasirodyti. Dar 2024-ųjų kovą britų žiniasklaida pranešė, kad ukrainiečiai susiduria su didelėmis problemomis, susijusiomis su „Challenger 2“. Teigiama, kad didžiausia tankų problema – įstrigimas purve.

„Forbes“ išvardija kitus „Challenger 2“ trūkumus, remdamasis Ukrainos karių žodžiais.

[Vokietija] Itin geros kainos puiki planšetė, kurią rekomenduoja apžvalgininkai. Snapdragon CPU, 4+128GB, 11,5 colių 2K ekranas, 120Hz ir kt. („HONOR Pad X9“)
4258 1

Gera kaina

Iš Vokietijos sandėlio

Greitas ir saugus pristatymas

Puikios savybės ir kokybė

Išsamiau

„1200 AG variklis yra nepakankamas, atsižvelgiant į tanko svorį, siekiantį 71 toną“. Be to, „Forbes“ patvirtino „The Sun“ anksčiau aprašytą problemą, t. y. įstrigimą purve. „Challenger 2“ dažnai įstringa minkštoje dirvoje – tai verčia kariuomenę naudoti papildomą vilkimo įrangą, o tai ne visada įmanoma. Kovos metu imobilizuotas „Challenger 2“ tampa lengvu taikiniu.

Kitos problemos susijusios su tanko šarvais. „Forbes“ pažymi, kad britų armijoje šie tankai turi papildomus šarvus korpuso šonuose. Tačiau Ukrainos pajėgos šių šarvų negavo – greičiausiai dėl baimės padidinti transporto priemonės svorį ir dar labiau apsunkinti judėjimą minkštu reljefu.

 

120 mm pabūklas taip pat yra problema. Skirtingai nuo kitų Vakarų tankų lygiavamzdžių pabūklų, „Challenger 2“ vamzdis yra graižtvinis. Tai reiškia, kad britų tanko šaudmenys nesuderinami su kitų tankų sviediniais. Tai savo ruožtu verčia Ukrainos kariuomenę išlaikyti atskirą logistikos sistemą.

„Forbes“ daro išvadą, kad britų tankai nėra veiksmingi Ukrainos pajėgose. Taip yra dėl to, kad „jų priežiūra ir apginklavimas nėra verti pastangų“. Dėl šios priežasties „Challenger 2“ pirmiausia turi būti naudojami kaip mobilios haubicos ir laikomi toliau nuo fronto.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(154)
(13)
(141)

Komentarai ()