„Tamsiausi prisiminimai.“ Baltijos šalys skelbia apie didžiausią iššūkį. Kas vyksta  ()

Didžiausias iššūkis Baltijos šalims



© ТелеРадиоКомпания Тивиком (Stop kadras) | https://www.youtube.com/watch?v=jKuz2MjPrdk

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tamsiausi prisiminimai“ skatina veikti. Baltijos šalys skambina pavojaus varpais dėl didėjančios Rusijos invazijos grėsmės. Rusijos Federacijos žiaurumas Ukrainos atžvilgiu Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje kelia „tamsiausius prisiminimus“ apie stalininę okupaciją.

Tai teigiama „The Telegraph“ straipsnyje.

Rusijos puolimas prieš Baltijos šalis, užmaskuotas „dezinformacijos banga“, šiandien atrodo daugiau nei tikėtinas. Taip teigiama bendrame Estijos, Latvijos ir Lietuvos diplomatų Viljaro Lubi, Ivitos Burmistrės ir Linos Zigmantaitės straipsnyje, minint savo šalių įstojimo į NATO 20-metį.

„Mūsų įspėjimai apie paslėptą ir didėjančią grėsmę iš Rytų buvo pernelyg lengvai ignoruojami kai kuriose sąjungininkų sostinėse“, – pažymėjo Baltijos šalių diplomatai.

[EU+mažiausia kaina istorijoje!] Būtinas daiktas meistraujantiems. Su 2 baterijomis ir stulbinamos kainos aukščiausios kokybės 21V „Geevorks“ kampinis šlifuoklis
8491 2

Mažiausia fiksuota kaina!

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Puiki kokybė

Ribotas kiekis

Išsamiau

Jie paaiškino, kad jų šalys dėl tokio lengvabūdiškumo gali sumokėti „didelę kainą, kurią šiandien moka ukrainiečiai“.

Diplomatai atkreipė dėmesį į tai, kaip žiauriai Rusijos Federacija elgiasi okupuotose Ukrainos teritorijose. Rusai masiškai deportuoja, kankina ir žudo civilius gyventojus, grobia vaikus, bando sunaikinti kaimyninės šalies kalbą ir kultūrą. Naudojama ta pati taktika kaip ir diktatoriaus Stalino laikais.

„Puikiai žinome, kad kovose užgrūdinta Rusijos kariuomenė gali greitai pereiti į Vakarus... Sutinkame su žvalgybos vertinimais, kad su šiuo iššūkiu galime susidurti po trejų metų ar net greičiau. Rytinėje Baltijos jūros pakrantėje turime mažai natūralių sienų, neturime kur trauktis... Tokiomis aplinkybėmis sumaištis reikš pralaimėjimą, todėl mes ir mūsų sąjungininkai turime būti pasirengę greitai, įtikinamai ir efektyviai reaguoti į visų rūšių grėsmes“, – sakė Estijos, Lietuvos ir Latvijos atstovai.

 

Diplomatai ragino skubiai stiprinti NATO. Rusija turi matyti, kad Aljansas yra nepajudinamas ir pasirengęs kovoti už kiekvieną savo teritorijos metrą. Jie taip pat palaikė Ukrainą ir pažymėjo, kad Rusijos pergalė dabartiniame kare būtų katastrofa. Baltijos šalių atstovai pasisakė už tai, kad Ukraina kuo greičiau taptų Šiaurės Atlanto aljanso nare. „Kaip kovoje užkietėjusi sąjungininkė, Ukraina stipriai prisidės prie mūsų saugumo... Aiškus kelias į Ukrainos narystę turėtų būti prioritetas šią vasarą Vašingtone vyksiančiame Aljanso 75-mečio viršūnių susitikime“, – sakoma straipsnyje.

 

Jie pažymėjo, kad jų šalys jau patiria hibridinę Rusijos agresiją. Diplomatai ragino skubiai stiprinti NATO. Rusija turi matyti, kad Aljansas yra nepajudinamas ir pasirengęs kovoti už kiekvieną savo teritorijos metrą. Baltijos šalių atstovai pasisakė už tai, kad Ukraina kuo greičiau taptų Šiaurės Atlanto aljanso nare.

„Kaip kovoje užkietėjusi sąjungininkė, Ukraina stipriai prisidės prie mūsų saugumo... Aiškus kelias į Ukrainos narystę turėtų būti prioritetas šią vasarą Vašingtone vyksiančiame Aljanso 75-mečio viršūnių susitikime“, – sakoma straipsnyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(164)
(7)
(157)

Komentarai ()