„Tai neturi pasikartoti.“ Stoltenbergas skelbia, kada Ukraina bus pakviesta į NATO  ()

Pernai Vilniuje vykusiame NATO viršūnių susitikime, kaip prisiminė NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas, visos Aljanso narės sutiko, kad Ukraina taps bloko nare.



© President.gov.ua (CC BY 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Ukraine_%E2%80%93_NATO_Commission_chaired_by_Petro_Poroshenko_%282017-07-10%29_36.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Yra skirtumas tarp Ukrainos pakvietimo į Europos Sąjungą ir NATO – stojant į Aljansą reikia garantijų, kad karas vėl neprasidės. Tai pareiškė NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas spaudos konferencijoje, atsakydamas į agentūros „Interfax-Ukraine“ klausimus.

Jis pabrėžė, kad derybos dėl stojimo į ES gali trukti ne vienerius metus, o Ukraina gali tapti Aljanso nare, kai įvykdys būtinus kriterijus.

[Mažiausia kaina istorijoje!] Su kuponu įspūdingos lazerinės graviravimo staklės: galima pjauti arba graviruoti daugiau nei 1000 skirtingų medžiagų. Analogai neprilygsta nė iš tolo (Video, „Swiitol C24 Pro“)
5486 4

Mažiausia fiksuota kaina istorijoje!

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

Generalinis sekretorius pažymėjo, kad visi sąjungininkai sutiko, kad Ukraina bus bloko narė. Atitinkamos diskusijos vyko pernai Vilniuje vykusiame NATO viršūnių susitikime.

Kaip paaiškino Stoltenbergas, Ukraina gali įstoti į NATO, kai baigsis karas ir bus tinkamos garantijos, kad Rusija daugiau nepuls.

 

„Turite suprasti, kad kai šis karas baigsis, turi būti tam tikros garantijos, kad tai nepasikartos, kad tai nebus pauzė, per kurią Rusija atsigaus, pailsės, o paskui persigrupuos ir vėl puls“, – pabrėžė Stoltenbergas.

Stoltenbergas pridūrė, kad tokia situacija jau buvo 2014 m. Tada Rusija aneksavo Krymą, o po kelių mėnesių destabilizavo padėtį Donecko ir Luhansko srityse.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(4)
(0)

Komentarai ()