„Kremlius specialiai tai daro.“ Pradėta didžiulė eskalacija kare. Kas vyksta  ()

Kremlius aštrina savo retoriką ir veiksmus.


Karas Ukrainoje
Karas Ukrainoje
© Міністерство оборони України (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo?fbid=637167775262345&set=pb.100069073844828.-2207520000

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremlius paaštrino retoriką, o jo atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas pareiškė, kad NATO „jau įsitraukė į konfliktą, susijusį su Ukraina“.

D. Peskovas apkaltino NATO artėjant prie Rusijos sienų ir plečiant savo karinę infrastruktūrą, tikriausiai turėdamas omenyje neseniai į NATO įstojusias Suomiją ir Švediją. Rusijos pareigūnai teigia, kad tai kelia egzistencinę grėsmę Rusijai, ir naudoja šį naratyvą karui Ukrainoje pateisinti.

Prezidentas Vladimiras Putinas neseniai pareiškė, kad visavertis NATO ir Rusijos karas yra „nepageidautinas, bet įmanomas“. Kremlius specialiai tai daro – naratyvas apie NATO grėsmes yra dalis nuolatinių pastangų priversti Vakarus susilaikyti ir mažiau remti Ukrainą, praneša ISW.

[Pasaulinė premjera] Iš EU su kuponais „Touroll U1/J1“ serijos el. dviračiai tik nuo 499€. Su įspūdingomis dovanomis. Ribotas kiekis ir laikas (Video)
5026 8

Pasaulinės premjeros pasiūlymai

Specialūs kuponai

Galioja tik iki 2024-04-16!

Dovanos

Iš EU - saugus ir greitas pristatymas

1 metų garantijos

„Touroll J1“, „Touroll J1 ST“, „Touroll U1 29“ ir „Touroll U1 26“

Išsamiau

Rusija rodo ženklų, kad ruošiasi galimam konvenciniam karui su NATO, be kita ko, vykdydama karines reformas ir atkurdama karines apygardas vakarų Rusijoje, pavyzdžiui, Leningrado karinę apygardą pasienyje su Suomija. Pasak ISW, Rusijos pareigūnai kaltina NATO, kad ji suteikė Rusijai priežastį atkurti šią karinę apygardą.

Dar vienas Rusijos bandymas vaizduoti Vakarus kaip priešus buvo balandžio 4 d. Nepriklausomų valstybių sandraugos (NVS) vadovų susitikime. Jame Rusijos generalinio štabo viršininkas Valerijus Gerasimovas pavadino Vakarus „tarptautinio terorizmo rėmėjais“ ir paragino NVS nares stiprinti bendradarbiavimą, daugiausia dėmesio skiriant NVS šalių „gerai aprūpintoms ir apmokytoms ginkluotosioms pajėgoms“, teigia ISW.

 

Kaip pažymi ISW, Gerasimovas bando vaizduoti Rusiją kaip įsivaizduojamos posovietinių ir nevakarietiškų valstybių koalicijos, kuri priešinasi kolektyviniams Vakarams, lyderę.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(14)
(-13)

Komentarai ()