Ukrainiečių pozicijas atakavo tankas su didžiuliu stogu. Kaip jis pasuka bokštelį? (Video)  ()

Vakar ukrainiečiai atrėmė didžiulę rusų šarvuočių ataką prie Krasnohorivkos. Rusai prarado daug technikos, pėstininkų. Laukai ten gana atviri, todėl ukrainiečių dronai tiesiog siaučia. Bet vienas rusų šarvuotis atrodė pasiruošęs dronų atakoms.



© Ekrano nuotrauka

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Link ukrainiečių pozicijų prie Krasnohorivkos pajudėjo tankas su visu stogu. Atrodo kaip kažkoks ankstyvasis Pirmojo pasaulinio karo laikų bandymas sukurti pabūklu ginkluotą tanką. Arba kaip pašiūrės stogas ant vikšrų. Stogu pridengtą tanką lydėjo kelios ne taip stipriai apsaugotos mašinos.

Štai kaip atrodė ta ataka – tą tanką su stogu galima pamatyti nuo 2:03:

[Vokietija] Net 2 kartus pigiau nei Lietuvoje! „Jau 3 mano žvejai draugai užsisakė šį įrenginį, pamatę ką sugeba maniškis, ir toliau jį rekomenduoju visiems“
8229

Nuostabi kaina

Vokietijos sandėlis, labai retas atvejis

Itin ribotas kiekis

Puikus daiktas, labai perkamas

Išsamiau

 

Jis, beje, paspruko iš mūšio lauko. Neaišku, kiek prie to prisidėjo stogas, bet tas tankas išgyveno, kad būtų sunaikintas kitą dieną.

Internete pasirodė ir vaizdo įrašas, kuriame matoma, kaip ta apsauga nuo dronų buvo sukonstruota. Atrodo, kad tanką dengia gana plona plieno skarda.

Skardos storis, beje, net nėra esminis faktorius. Tanką labiau saugo ne pati skarda, o tarpas tarp jos ir tikrųjų tanko šarvų. Jei dronas pataikytų į tą stogelį, jis sprogtų toli nuo tanko ir tikriausiai nepadarytų reikšmingos žalos. Nebent nupūstų tą kiautą šalin ir suteiktų visiškai laisvą prieigą kitiems dronams. Kita vertus, jei gerai įsižiūrėsite į tą vaizdo įrašą, pastebėsite ir kelias problemas.

Visų pirma, mažieji dronai yra labai manevringi ir nesunkiai palįs po tais pridėtiniais šarvais. Tą tanką su skardiniu kiautu galima atakuoti ir iš priekio, ir iš galo. Be to, tas stogas neabejotinai stipriai apsunkins įgulos evakuaciją, jei tankas bus pažeistas, užvažiuos ant minos ar tiesiog kažkur įstrigs. Galiausiai, ta apsauga stipriai apriboja bokštelio judesių amplitudę ir, potencialiai, matomumą.

 

Rusai turbūt sakytų, kad bokštelio judesių apribojimas nėra problema, nes šalia į šturmą vyksta kita technika, kuri gali pridengti flangus. Rusai dar prisimena savo tankų naikintojus, tokius kaip SU-100, kurie bokštelio neturėjo visai. Švedų pagrindinis kovos tankas „Stridsvagn 103“ irgi neturėjo bokštelio. Skirtumas, aišku, tas, kad tos mašinos ir buvo sukurtos be į šonus pasukamo bokštelio, o tas rusų tankas tokios galimybės neteko, nes rusai bijo ukrainiečių dronų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(21)
(1)
(20)

Komentarai ()