Atakuota strateginių bombonešių gamykla. Kas įvyko (Video)  ()

Gamykla apie žalą nepranešė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dronai atakavo Kazanės Gorbunovo orlaivių gamyklą Tatarstane, kuri gamina ir remontuoja karinius lėktuvus, įskaitant strateginius bombonešius „Tu-22M“ ir „Tu-160M“. Operaciją įvykdė Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausioji žvalgybos valdyba, RBC-Ukraine“ sakė šaltiniai joje.

Anot jų, gamykla nukentėjo balandžio 17 dieną apie 10 val. Maždaug tuo pačiu metu vietinis „Telegram“ kanalas „Kazancity“ pranešė, kad įmonėje buvo įjungta sirena ir evakuojami darbuotojai. Panašių priemonių buvo imtasi ir Kazanės sraigtasparnių gamykloje.

[Vokietija] Fantastiškai geros kainos 4in1 suvirinimo aparatas. Tinka ir profesionalams. Paskutiniai vienetai
8952 5

Labai gera kaina

Iš Vokietijos, itin retas atvejis

Greitas ir saugus pristatymas

Paskutiniai vienetai

Ypatingai kokybiškas ir funkcionalus įrankis

Išsamiau

Business Online“ šaltiniai teigė, kad KAZ ir KVZ įmonių darbuotojai buvo išsiųsti į slėptuvę nuo bombų, kur praleido apie valandą ir po to grįžo į darbą.

 

Be to, dėl oro grėsmės Alabugos specialiojoje ekonominėje zonoje buvo laikinai sustabdytas darbas, evakuoti darbuotojai. Panašiai nutiko ir „Taneco“ bei „Sibur“ įmonių naftos perdirbimo gamyklose, rašė „Ostorozhno- novosti“.

Tuo pačiu metu Kazanės, Nižnekamsko ir Žemutinio Naugardo oro uostai buvo laikinai uždaryti. Federalinė oro transporto agentūra nurodė, kad apribojimai buvo įvesti siekiant užtikrinti saugumą. 11:20 Gynybos ministerija pranešė apie bepiločio orlaivio sunaikinimą virš Tatarstano. Po vidurdienio apribojimai oro uostuose buvo panaikinti.

Gorbunovo orlaivių gamyklos spaudos tarnyba „Tatar-inform“ patvirtino, kad ėmėsi būtinų priemonių personalo saugumui užtikrinti dėl grėsmės, tačiau apie žalą nepranešė. Ji pažymėjo, kad situacijai normalizavus, visi darbuotojai grįžo prie savo pareigų ir gamykla toliau dirbo.

 

Pirmą kartą nuo karo pradžios Ukrainos dronai į Tatarstaną atskrido ir pramonės įmones užpuolė balandžio 2 d. Jelabugoje nukentėjo Irano „Shahed“ dronų gamybos vieta, o Nižnekamske – „Tatneft“ naftos perdirbimo gamykla. Mažiausiai 14 žmonių buvo sužeisti.

Tatarstanas yra 1200 km nuo sienos su Ukraina. Anksčiau Kyjivas paskelbė apie bepiločių orlaivių, kurių skrydžio nuotolis viršija 1000 km, sukūrimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(67)
(0)
(67)

Komentarai ()

Susijusios žymos: