Vietoj paramos nusiuntė į Ukrainą metalo laužą. „Tokio scenarijaus nesitikėjo niekas“  (4)

Ukrainai perduota karinės pagalbos dalis pasirodė esanti bevertė.


Asociatyvi nuotrauka
Asociatyvi nuotrauka
© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo.php?fbid=746960074283740&set=pb.100069092624537.-2207520000&type=3

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šarvuočius BTR-60 iš Bulgarijos, kurie Ukrainai buvo perduoti kaip karinės pagalbos dalis šių metų kovo mėnesį, reikia iš esmės modifikuoti. Ukraina suteikia senai posovietinei technikai naują gyvenimą ir įrangą, dėl kurios ji tampa daug naudingesnė šiuolaikiniame mūšio lauke.

BTR-60 yra 1960-1970 m. pagamintos transporto priemonės. Didžiausia problema ta, kad juose buvo naudojami šarvai, pagaminti iš palyginti nedidelių lakštų, dėl to padaugėjo sujungimų (suvirinimo siūlių) ir susilpnėjo bendras tvirtumas. Šiuo metu BTR-60 šiuo požiūriu jau labai prastai pasirodo. Kartu jame nėra daugelio sistemų, kurias galima rasti naujesniuose šarvuočiuose.

[Vokietija] Fantastiškai geros kainos 4in1 suvirinimo aparatas. Tinka ir profesionalams. Paskutiniai vienetai
8873 5

Labai gera kaina

Iš Vokietijos, itin retas atvejis

Greitas ir saugus pristatymas

Paskutiniai vienetai

Ypatingai kokybiškas ir funkcionalus įrankis

Išsamiau

Pasirodo, kad ukrainiečiai šiuos trūkumus šalina gana išsamiai. Modifikacijų dėka pašalinama bent dalis defektų, aptiktų BTR-60.

Jų atliekamos modifikacijos apima daugybę elementų ir kartu, kaip praneša Ukrainos žiniasklaida, yra diegiamos labai kruopščiai. „Tokio scenarijaus nesitikėjo niekas“, – skelbia „Wirtualna Polska

 

90 AG benzininiai GAZ-40P varikliai, žinomi iš originalių BTR-60, keičiami naujesniais vokiškais BF4M2012 varikliais, išvystančiais apie 102 AG. Pažymėtina, kad kiekvienai tokiai ukrainiečių parengtai transporto priemonei suteikiamas ne vienas, o du varikliai (originaliame BTR-60 taip pat naudotas toks sprendimas). Todėl bendra modifikuoto BTR-60 galia yra maždaug 205 AG.

Šiek tiek skiriasi ir pačių transporto priemonių siluetas, nes, pavyzdžiui, ukrainiečiai atsisakė liukų abiejuose šonuose ir vietoje jų įrengė vienas didesnes duris, kad kariams būtų patogiau įlipti ir išlipti.

Pirminė BTR-60 ginkluotė išliko nepakitusi. Joje yra 14,5 mm kalibro sunkusis kulkosvaidis ir du 7,62 mm kalibro kulkosvaidžiai. Tačiau jų naudojimo efektyvumas turėtų būti didesnis, nes ukrainiečiai prideda naują termovizorinį taikiklį. Be to, jie montuoja ir kitą elektroniką, įskaitant naują skaitmeninę radijo stotį ir navigacinę sistemą CH-4215. Taip pat stiprinamas iš Bulgarijos gautų transporto priemonių patvarumas – montuojami papildomi skydai iš plieno „Armox 500T“.

 

Tokie modifikuoti šio šarvuočio parametrai, ukrainiečių teigimu, stipriai paveiks mobilumą, ištvermę ir ugnies galią.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(217)
(28)
(189)

Komentarai (4)