Tai labai rimta. Lietuva iš visų pusių apsupama branduoliniais ginklais  ()

Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda patvirtino, kad branduolinių ginklų dislokavimo Lenkijos teritorijoje klausimas jau kurį laiką buvo lenkų ir amerikiečių derybų objektas, o jis pats apie tai kalbėjo „kelis kartus“.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© Kremlin.ru (CC BY 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:%D0%9F%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B4_%D0%B2_%D1%87%D0%B5%D1%81%D1%82%D1%8C_70-%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%B8%D1%8F_%D0%92%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Fakt“ paskelbė interviu su Lenkijos prezidentu Andrzejumi Duda, kuriame buvo kalbama apie pastarąją prezidento viešnagę JAV ir susitikimą su Donaldu Trumpu. Vizitas buvo skirtas Lenkijos ir JAV santykiams stiprinti.

Andrzejus Duda sakė, kad lenkų ir amerikiečių bendradarbiavimas su Trumpu buvo vykdomas ketverius metus, kai jis ėjo JAV prezidento pareigas. Būtent tada Lenkija sudarė labai svarbias ginklų sutartis, įskaitant dėl naikintuvų F-35 pirkimo.

[Vokietija!] Puikios kokybės pripučiamos „Lixada“ SUP irklentės smagiausioms vandens pramogoms - ribotas kiekis (Video)
2832

Ypatingai geros kainos

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Paklaustas apie branduolinių ginklų dalijimosi programą, prezidentas patvirtino, kad šis klausimas jau kurį laiką buvo lenkų ir amerikiečių derybų tema.

„Jau kelis kartus apie tai kalbėjau“, – sakė jis.

Vykdant dalijimosi branduoline programa programą, 100 branduolinių bombų iš JAV buvo perkeltos į karines bazes Belgijoje, Vokietijoje, Italijoje, Nyderlanduose ir Turkijoje. Gali būti, kad šių vietų sąrašas bus išplėstas – Lenkija pareiškė norą prisijungti prie programos 2022 metų spalį.

 

Pagal tarptautinius susitarimus branduoliniai ginklai priklauso JAV, kurios taip pat juos kontroliuoja. Tačiau tinkamomis aplinkybėmis amerikiečių branduolinės bombos gali būti perduotos sąjungininkams.

Lenkija taptų trečia Lietuvos kaimyne, kurios teritorijoje būtų branduolinis ginklas. Kitos – Rusija ir Baltarusija, kurioje rusai dislokavo savo branduolinius ginklus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(32)
(0)
(32)

Komentarai ()