Praktiškai nesunaikinamas. Tai ne „Leopard“ ar „Abrams“. Ukrainiečiai atskleidė vieną geriausių tankų kare  ()

Ukrainos kariai pasakojo apie Lenkijos tankus PT-91 „Twardy“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainiečiai jau ne kartą gyrė lenkiškus tankus PT-91 „Twardy“, kurių keliasdešimt suteikė Lenkija. Kol kas patvirtintas tik vienas PT-91 sunaikinimas.

Gali būti, kad didelį lenkiškų tankų „išgyvenamumą“ lemia savybės, kurias balandžio 17 dieną televizijos kanalo „Armija“ reportaže pagyrė kasdien su lenkišai tankais dirbantys kariai.

[Vokietija] Tik 59€ už akumuliatorinį trimerį! Su 2 baterijomis, įkrovikliu, peiliais ir žaibišku pristatymu. Paskutiniai vienetai
5005 5

Mažiausia kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Su 2 baterijomis, įkrovikliu ir peiliais

Išsamiau

Ukrainos tankistai pastebi, kad lenkiški tankai PT-91 „Twardy“ turi daug geresnę apsaugą lyginant su sovietiniais tankais T-72 – PT-91 pirmtakais. Pagrindinis elementas, į kurį atkreipia dėmesį ukrainiečiai, yra reaktyvieji šarvai ERAWA, kurių sovietinis atitikmuo yra „Kontakt-1“.

Ukrainos tankistai taip pat atkreipia dėmesį į ugnies valdymo sistemą „Drawa“. Joje įrengta termovizinė kamera, kuri žymiai padidina PT-91 naudingumą sunkiomis sąlygomis (įskaitant ir operacijas naktį).

 

Be to, „Twardy“ gali įsibėgėti iki 75 km/val. greičio. Taip pat svarbus didelis PT-91 manevringumas. Tai lemia „Wola S-12U“ variklis, kuris yra galingesnis už sumontuotus tankuose T-72.

PT-91 ginkluotė – 125 mm patranka. Be to, tankas ginkluotas 12,7 mm ir 7,62 mm kulkosvaidžiais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(288)
(15)
(273)

Komentarai ()