Sudužus NSO, Žemėje atsiduria ateiviai. Kas bus toliau  (1)

Ekspertai mano, kad kariškiai greičiausiai nuslėps į planetą nukritusio nežemiško laivo faktą. Tačiau ši paslaptis ilgai neišliks.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-09 Sudužus NSO, Žemėje atsiduria ateiviai. Kas bus toliau  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei iš tikrųjų sudužtų Žemėje ateivių erdvėlaivis, kas nutiktų? Ar kariškiai šiuos fragmentus ir pačius svetimus padarus paslėps nuo visuomenės? O gal mokslininkai vis tiek turės prieigą prie naujų technologijų, kurios gali būti pritaikytos žmonijos labui? Tokie klausimai išryškėjo po neseniai buvusio JAV žvalgybos pareigūno pareiškimo, kad jis žino apie ateivių laivus ir ateivių lavonus, kuriuos slepia šios šalies vyriausybė. Į aukščiau pateiktus klausimus „Inverse“ atsakė NSO mokslininkas Gregas Eghigianas iš Pensilvanijos valstijos universiteto, JAV.

Anot mokslininko, jei atsitiktų taip, kad į Žemę nukrenta ateivių erdvėlaivis, tai yra NSO, tuomet nėra įstatymų ar sutarčių, kurios nurodytų, kad jis turi priklausyti kokiai nors vienai šaliai. Nors dabar kai kurie senatoriai JAV Kongrese nori padaryti atitinkamas gynybos įstatymų pataisas, kurios jiems suteiktų teisę pasisavinti „skraidančios lėkštės“ nuolaužas ir jos įgulos palaikus.

„Manau, kad jei įvyktų tokia ateivių laivo katastrofa, apie tai pirmieji sužinotų ne mokslininkai, o kariškiai. Jie spręs šią problemą“, – sako G. Eghigianas.

Ar JAV vyriausybė tikrai gali nuslėpti NSO nuolaužas?

Teoriškai kariškiai gali išsivežti tyrinėti erdvėlaivio nuolaužas ir ateivių įgulos palaikus taip, kad visuomenė apie juos niekada nesužinotų.

 

„Žinoma, kariškiai pirmieji atvyks į tokios nelaimės vietą ir taip, viską pasiims sau. Bet aš manau, kad vis tiek į šio NSO tyrimus įtrauks įvairius mokslininkus ir ekspertus, o ne tik iš gynybos departamento“, – sako G. Eghigianas.

Tačiau pirmiausia, teigia mokslininkas, žinoma, viskas bus laikoma paslaptyje. JAV kariuomenė turės tris tikslus:

  • pirma, ji turi nustatyti, ar šis NSO ir jo kūrėjai nekelia grėsmės žmonijai, ypač JAV;
  • antra, kariuomenė bandys atkurti nežemiškas technologijas, kad galėtų jas panaudoti kariniams tikslams;
  • trečia, ji turi padaryti viską, kas būtina, kad niekas kitas, išskyrus juos, neatliktų antrojo šio sąrašo punkto.

 

„Todėl viskas bent kurį laiką bus laikoma paslaptyje. Arba kariuomenė bandys šį faktą nuslėpti. Tačiau ši paslaptis ilgai nebus užrakinta, ji tikrai išaiškės“, - sako G. Eghigianas.

NSO kritimas neliks nepastebėtas.

Kita vertus, astronomas Sethas Szostakas iš SETI instituto, ieškančio ateivių egzistavimo požymių, mano, kad neįmanoma nuslėpti, kad į Žemę nukrito nežemiškas erdvėlaivis. Anot jo, šį įvykį fiksuos šimtai palydovų, ši informacija taps prieinama ne tik kariškiams, ir ne tik JAV, bet ir daugeliui mokslininkų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Vigmantas Balevičius
(23)
(4)
(19)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: