Nepamirškite serijinių žudikų. Kas blogai su Bezoso idėja apie trilijoną žmonių kosmose  (4)

Tyrėjai parodė tamsiąją teorijos pusę, kad turėdami trilijoną gyventojų turėtume „1000 Mocartų ir 1000 Einšteinų“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-12-21 Nepamirškite serijinių žudikų. Kas blogai su Bezoso idėja apie trilijoną žmonių kosmose  (4)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aviacijos ir kosmoso kompanijos „Blue Origin“ savininkas Jeffas Bezosas neseniai pasidalijo savo vizija apie ateitį, kurioje mūsų saulės sistemoje gyvens trilijonas žmonių, rašo „ScienceAlert“.

„Norėčiau, kad Saulės sistemoje gyventų trilijonas žmonių. Tokiu atveju bet kuriuo metu turėtume 1000 Mocartų ir 1000 Einšteinų. Vienintelis būdas pasiekti šį tikslą – panaudoti milžiniškas kosmines stotis, nes planetų paviršiai tam per maži“, – neseniai viename interviu sakė J. Bezosas.

1000 Mocartų ir 1000 Einšteinų“ gali atrodyti kaip neblogas sandoris. Bet jei pradėsime nuo Bezoso teoremos apie 2000 genijų trilijonui žmonių, tuomet turime pažvelgti į tamsiąją problemos pusę – serijinius žudikus.

Remiantis Radfordo ir Floridos Gulf Coast universiteto profesorių surinktais duomenimis, vien JAV 2018 metais buvo 12 aktyvių serijinių žudikų. Tais metais JAV gyventojų buvo 326,8 milijono, o tai reiškia, kad maždaug 1 iš 27 milijonų žmonių buvo serijinis žudikas.

Profesorių tyrimas taip pat atskleidė, kad serijinių žudikų skaičiaus mažėjimas prasidėjo po to, kai iškilo sudėtingos stebėjimo technologijos. Didžiausią piką serijiniai žudikai pasiekė 9-ojo dešimtmečio pabaigoje.

 

Logiška įsivaizduoti, kad jei žmonija pradėtų įsitvirtinti erdvėje su Bezoso pagalba, galbūt stebėjimo sistemos išliktų. Taigi, naudojant 2018 m. statistiką ir pritaikius ją trilijonui žmonių, stebimoje visatoje gauname apie 37 000 aktyvių serijinių žudikų.

Kitaip tariant, kiekvienam Mocartui ir Einšteinui, jei jų paplitimo rodiklis yra vienas iš milijardų, bus apie 37 serijiniai žudikai.

Ir tai dar ne visos blogos naujienos. Negalime atmesti galimybės, kad gims „Einšteinas tarp serijinių žudikų“.

Jei vadovausimės Bezoso teorema ir darysime prielaidą, kad buvimas serijiniu žudiku ir buvimas Einšteinu yra nepriklausomi reiškiniai, tada, apskaičiuodami kiekvieno paplitimą, gausime tikimybę, kad gims asmuo, kuris yra aktyvus Einšteino stiliaus serijinis žudikas, tai yra, žmogus, kuris taip puikiai atlieka savo darbą, kad keičia esminį pasaulio supratimą. Tokie Bezoso ateityje gali būti vienas iš 27 kvintilijonų.

 

Skaičius gali atrodyti mažai tikėtinas, tačiau nepamirškite apie vardiklio nepaisymą. Pavyzdžiui, dėl didelio gyventojų skaičiaus mažai tikėtini įvykiai yra labiau tikėtini.

Jei „Bezoso imperija“ prasidės nuo 1 trilijono žmonių, o gyventojų prieaugis sieks 2,2 % (kaip ir 1963 m. žaliosios revoliucijos metu), gyventojų skaičius per maždaug 800 metų pasieks 27 kvintilijonus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(15)
(-4)

Komentarai (4)