Istorinė „SpaceX“ misija neįvyko: kaltininkas aiškus, bet komanda nepasiduoda – jau greitai bus antras bandymas (Video)  (13)

Taip daugelio laukta misija neįvyko. Likus vos 17 minučių iki pakilimo – „Demo-2“ misija buvo atšaukta. Komanda kiek nusiminusi, bet jau greitai bus antras bandymas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2020-05-28 Istorinė „SpaceX“ misija neįvyko: kaltininkas aiškus, bet komanda nepasiduoda – jau greitai bus antras bandymas (Video)  (13)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvo suplanuota, kad šį trečiadienį, 23:30 val. Lietuvos laiku, iš Kenedžio kosmoso centro į kosmosą pakils „Falcon 9“ raketos genama „Crew Dragon“ kapsulė ir joje įsitaisę du labai patyrę astronautai: 49-erių Robertas Behnkenas ir 53-ejų Douglasas Hurleyus.

Tai būtų buvusi pirmoji misija iš Amerikos teritorijos praėjus beveik dešimtmečiui po to, kai buvo baigta Šatlų programa.

Viskas vyko pagal planą ir pasirengimas skrydžiui link Tarptautinės kosminės stoties vyko sklandžiai. Visgi, buvo nuogąstaujama, kad planus gali sujaukti orų sąlygos. Deja, būtent taip ir nutiko.

Orų sąlygas stebintys pareigūnai pranešė, kad „virš Kenedžio kosmoso centro kaupiasi audros debesys, prasideda lietus ir atmosferos įsielektrinimo lygis peržengia leistiną saugią ribą.“ Misiją teko nutraukti likus vos 17 minučių iki numatyto starto.

„Mes galėjome matyti lietaus lašus ant [Crew Dragon] kapsulės langų. Mes suprantame, kad visi šiek tiek nusiminę, bet tai [saugumas] yra šio susitarimo dalis“, - teigė vienas iš misijos astronautų Douglasas Hurleyus.

„Demo-2“ misija atidėta visai neilgam ir NASA patvirtino, kad dabar istorinis skrydis turėtų įvykti jau šį šeštadienį, gegužės 30 d., 22:30 val. Lietuvos laiku.

Čia galite pasižiūrėti, kaip vyko šios nakties bandymas pakilti į kosmosą ir momentas, kai misija buvo atšaukta yra ties 4:11 val.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(21)
(1)
(20)

Komentarai (13)

Susijusios žymos: