Keistas violetinis burbulas užminė mįslę mokslininkams (Video)  (1)

Prisimenate, neseniai pasakojome apie žavų violetinį aštuonkojį, sulaukusį didžiulio mokslininkų ir internautų susižavėjimo ir komentarų, kad jis atrodo, kaip žaislinis? Tai – ne vienintelė keista ir žavi būtybė, pastaruoju metu pastebėta vandenyno dugne.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2016-09-20 Keistas violetinis burbulas užminė mįslę mokslininkams (Video)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viena tokių buvo aptikta praėjusį mėnesį, taip pat netoli Kalifornijos krantų. Filmuojant ir tiesiogiai transliuojant tai, kas vyksta vandenyno dugne, buvo pastebėtas keistas violetinis burbulas, panašus į guminį šuns žaislą. Jis pribloškė mokslininkus, o kartu, žinoma, ir internautus.

Prielaidų, kas tai galėtų būti, internautai iškėlė visokių: pradedant ateivio kiaušiniu, baigiant nauja pokemonų rūšimi. Išties ryškiaspalvis burbulas, rastas prie vieno Kalifornijos salyno, veikiausiai yra nenustatytos rūšies jūros moliuskas. Bent jau tokios versijos dabar laikosi mokslininkai, kurie ir patys tiksliai nežino, kas jis toks, o kol išsiaiškins, gali praeiti net keleri metai.

Vaizdo įraše girdėti mokslininkų komandos, kuri, pasitelkusi plūduriuojančią „Nautilus“ laboratoriją, stebi jūros dugną, komentarai.

„Ar galime pažiūrėti į tą tamsiai violetinį burbulą kairėje?“ – kamerai filmuojant dugną pasiūlo moteriškas balsas. Priartinus vaizdo kamerą matomas keistas švytintis rutulys, kabantis ant dugno uolos.



 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(19)
(3)
(16)

Komentarai (1)