[Žinios trumpai] 555,5 karatų galimai nežemiškos kilmės juodasis deimantas parduotas už septynženklę sumą – pirkėjas pats save įvardino (Foto, Video)  ()

Milijardo metų senumo juodasis deimantas, kuris, kaip manoma, yra didžiausias pasaulyje šlifuotas deimantas, parduotas už įspūdingą sumą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-02-11 [Žinios trumpai] 555,5 karatų galimai nežemiškos kilmės juodasis deimantas parduotas už septynženklę sumą – pirkėjas pats save įvardino (Foto, Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

555,55 karatų (111,1 g) brangakmenis, kuris sveria maždaug tiek pat, kiek bananas, pavadintas „The Enigma“, Sotheby's internetiniame akcione vasario 9 d. buvo parduotas už 3,8 mln. eurų.

Aukciono organizatorius „Sotheby's“ teigė, kad „pirkėjas sumokėti pasirinko naudoti kriptovaliutą“.

„Sotheby's“ neįvardino pirkėjo, tačiau po aukciono kriptovaliutų verslininkas Richardas Heartas socialinėje žiniasklaidoje tvirtino, kad jis yra „The Enigma“ pirkėjas. Jis pasakė, kad „kai tik mokėjimas bus atliktas“, brangakmenis bus pervadintas į „HEX.com deimantą“, atsižvelgiant į jo įkurtą „blockchain“ platformą.

Keliamos skirtingos teorijos apie mineralo kilmę, įskaitant tai, kad jį į Žemę atnešė asteroidas. Brangakmenis yra karbonatas, kuris yra viena iš kiečiausių natūralaus deimanto formų. Šio tipo karbonatai yra labai reti ir keletą kartų buvo aptikti tik Brazilijoje ir Centrinėje Afrikos Respublikoje.

 

Kadangi juose yra osbornito – mineralo, randamo tik meteoruose, manoma, kad jie kilę iš kosmoso. Nors tikslią juodųjų deimantų kilmę gaubia paslaptis.

Juodieji deimantai paprastai yra maždaug 2,6–3,2 milijardo metų senumo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(1)
(12)

Komentarai ()