„Didžioji jūros siena“. 10 500 000 000. Skęstančios sostinės gelbėjimas. Kas vyksta  ()

Sostinė grimzta 25 cm per metus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Indonezijos vyriausybė atnaujins „Didžiosios jūros sienos“ projektą, siekdama užkirsti kelią potvyniams šalies sostinėje Džakartoje. Apie tai rašo „Bloomberg“ remdamasi ekonomikos reikalų koordinavimo ministru Airlangga Hartarto.

Idėja pastatyti „Didžiąją jūros sieną“ buvo svarstoma jau daugiau nei dešimt metų, tačiau vyriausybė nusprendė ją įgyvendinti tik dabar, nes Džakarta tapo greičiausiai skęstančiu didmiesčiu.

Kaip teigė Airlangga Hartarto, šis projektas šaliai kainuos 10,5 milijardo dolerių ir jį planuojama užbaigti iki 2040 m.

Hartarto teigimu, Džakarta skęsta 25 centimetrus per metus, o vandens lygis dėl potvynių per tą patį laikotarpį pakyla 200 centimetrų. Džakartoje, kurioje gyvena daugiau nei 10 milijonų žmonių, 1997–2005 m. kai kurios vietovės nugrimzdo net 4 metrais.

Dėl šios priežasties Indonezijos valdžia sostinę perkels į naują Nusantaros* miestą, kurį planuoja statyti Kalimantano saloje. Būsimosios Indonezijos sostinės inauguracija planuojama 2024 m. rugpjūčio 17 d.

 

Ekspertai mano, kad iki 2050 metų trečdalis Džakartos gali būti užtvindyta, jei nieko nebus imtasi miestui išsaugoti.

*Nusantaros projekto siekia 35 mlrd. JAV dolerių, jis vyks 5 etapais. 1 etapas prasidėjo 2022 m. rugpjūčio mėn. Tikimasi, kad projektas bus visiškai baigtas 2045 m., o 5 etapas bus paskutinis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(8)
(26)

Komentarai ()