Kodėl nuo alaus auga pilvas? Gydytojas atskleidžia dar nežinomą faktą (Video)  ()

Pasirodo, apyniuose, iš kurių gaminamas alus, yra fitoestrogenų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kiekvienas žmogus savo gyvenime yra matęs alaus pilvuką, išsiskiriantį likusio kūno fone, tačiau mažai kas žino, kodėl jis atsiranda ir kaip tai paaiškinti. 

Gydytojas Jurijus Gaborecas savo tinklaraštyje „TikTok“ paaiškino, kaip ir kodėl atsiranda alaus pilvas. Kaip pirmąją priežastį jis nurodo alaus sudėtį. Pasirodo, apyniuose, iš kurių gaminamas alus, yra fitoestrogenų. Tai moteriškas hormonas, galintis formuoti moterišką figūrą – klubus, taliją. Jis taip pat mažina vyrų libido.

Alus turi daug kalorijų, daugiau nei 40 kalorijų 100 ml. Nuolat viršijamas paros kalorijų kiekis gali sukelti riebalų kaupimąsi, įskaitant ir pilvo srityje.

Taip pat aluje esantis alkoholis stimuliuoja alkio centrą smegenyse ir sukelia norą tuo pačiu metu valgyti. Paprastai šis maistas nėra visiškai sveikas, todėl kalorijų perteklius vėl kaupiasi „rezerve“.

Alus skatina skysčių susilaikymą organizme, sukelia tinimą ir didina pilvo apimtį. Šis poveikis ypač pastebimas reguliariai vartojant alų.

Be to, dažnas alaus vartojimas gali sukelti miego sutrikimus. Miego trūkumas yra susijęs su alkio hormono lygio padidėjimu ir sotumo hormono lygio sumažėjimu, kuris gali paskatinti persivalgymą, o dėl to ir svorio augimą pilvo srityje.

@haborets_clinic Чому від пива росте живіт? #haboretsclinic #clinic #пивнийживіт #пиво ♬ оригінальний звук - клініка Юрія Габорця

 

 

Svarbu pažymėti, kad individualios medžiagų apykaitos ypatybės, gyvenimo būdas ir mityba taip pat turi įtakos tam, kaip organizmas reaguoja geriant alų. Saikingas valgymas ir kalorijų bei fizinio aktyvumo balanso palaikymas gali padėti išvengti nepageidaujamo svorio padidėjimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(4)
(17)

Komentarai ()

Susijusios žymos: