Gydytoja reumatologė: COVID-19 gali sukelti labai pavojingą ligą  ()

Specialistė pabrėžė, kad šios reakcijos pagrindas – imuninės sistemos „hiperaktyvacija“, galinti pakenkti sveikiems audiniams ir organams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gydytoja reumatologė Elena Vystavkina teigia, kad COVID-19 gali sukelti autoimunines ligas.

Specialistė pabrėžė, kad šios reakcijos pagrindas – imuninės sistemos „hiperaktyvacija“, galinti pakenkti sveikiems audiniams ir organams.

COVID-19 užkuria ugnį. „Ugnis“ šiuo atveju yra imuninės sistemos suaktyvėjimas. Kartais ši ugnis gali būti pernelyg agresyvi. Atsiranda imuninės sistemos hiperaktyvacija. Tiesą sakant, būtent tai yra bet kokios autoimuninės reakcijos vystymosi pagrindas. Imuninė sistema nustoja skirti „draugą ir priešą“ ir puola šeimininko organizmo audinius ir organus, aiškino gydytoja.

Gydytojos teigimu, tai nėra naujas atradimas: bet koks virusas ar infekcija gali išprovokuoti panašius procesus organizme. Koronavirusinės infekcijos atveju tokie atvejai pasitaiko dažniau.

 

Vystavkina pridūrė, kad autoimuninių reumatologinių ligų simptomai yra sąnarių skausmas, tinimas, sustingimas ryte, trunkantis ilgiau nei valandą, uždegiminiai nugaros skausmai, atsirandantys ramybės būsenoje ir naktį, tačiau mažėjantys esant fiziniam aktyvumui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(5)
(3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: