Pažvelkite į savo nagus: juose užkoduota jūsų sveikata  (0)

Ar kada nors pagalvojote, kad nagai gali išduoti jūsų fizinę sveikatą? Apžiūrėkite ir įvertinkite jų būklę – gali būti, kad žinant tam tikrus ženklus jums pavyks diagnozuoti ligą ir laiku pasveikti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Plokšti nagai – lėtinio gastrito ženklas

Jeigu jūsų nagai nėra nė kiek iškilę, atrodo plokšti, gali būti, jog turite virškinimo problemų. Turėtumėte būtinai atkreipti dėmesį į plokščius nagus, mat jie gali simbolizuoti lėtinio gastrito užuomazgas arba dispepsiją – virškinimo veiklos sutrikimą.

Ilgi ir siauri nagai – paralyžiaus ženklas

Žmonių, kuriems trūksta organizme kalcio, nagai paprastai būna itin siauri. Kalcio trūkumą išduoda ir trupantys nagai. Atkreipkite į tai dėmesį, mat šio mikroelemento trūkumas ilgainiui prives prie didelių stuburo skausmų ar net dalinio paralyžiaus.

Trumpi ir platūs nagai – nevaisingumo ženklas

Jei jūsų nagai labai trumpi ir platūs, tikėtina, kad patiriate sunkumų norėdami susilaukti palikuonių. Tiesa, nusiminti nereikėtų, nes šiais laikais medicina gali labai daug, todėl su gydytojų profesionalų pagalba susilaukti atžalų tikrai pavyks.

Iškilūs ir violetiniai nagai – tuberkuliozės ženklas

Jei nagai primena apversto šaukštelio formą, gali būti, kad jums – ankstyvosios tuberkuliozės forma. Atkreipkite dėmesį į viešuoju transportu važinėjančius keleivius – jei jų nagai lenkti ir su violetinės spalvos atspalviu, gali būti, jog jie serga užkrečiama tuberkulioze.

Baltos dėmės ant nagų

Jei matote, kad ant kelių nagų atsirado baltos dėmelės, o nagai tapo silpnesni, turėtumėte kreiptis į gydytoją. Dėmės gali išduoti vitaminų trūkumą, grybelinę infekciją ar net neurozę.

Dideli nagai – kvėpavimo sutrikimų ženklas

Jei jūsų nagai labai dideli, gali būti, kad turite problemų su kvėpavimo ligomis. Gali būti, kad jus nuolat vargina gerklės, bronchų ar plaučių ligos. Paprastai tokie nagai būna pas užkietėjusius rūkalius.

Maži ir raudoni nagai – silpnos širdies ženklas

Jei nagai siauri, maži ir raudonos spalvos, tai ženklas, jog jums – širdies nepakankamumas. Raudoni nagai – pats pirmasis organizmo pagalbos šauksmas, kad jūsų širdis yra silpna.

Įdubę nagai – isterijos ženklas

Jei jūsų nagai atrodo tarsi įaugę į odą, gali būti, kad esate prie nervinio išsekimo ribos. Jei pajusite, kad situacija blogėja, reikėtų apsilankyti pas psichologą.


 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Gerda Morozovienė
(17)
(42)
(-25)

Komentarai (0)