Nemirtingumo paieškos: kaip sekasi rusų mokslininkui, kuris prieš metus sau susileido 3,5 mln. metų senumo bakterijų iš Sibiro įšalo (Video)  (6)

Žmonės nuo neatmenamų laikų ieškojo jaunystės šaltinio, kuris atsuktų laiką atgal, užkirstų kelią senatvei. Ar jis apskritai egzistuoja? Rusų mokslininkas Anatolijus Bruškovas mano, kad egzistuoja ir kad jam pavyko jį rasti 3,5 mln. metų senumo bakterijoje, rašo curiosity.com.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2016-11-11 Nemirtingumo paieškos: kaip sekasi rusų mokslininkui, kuris prieš metus sau susileido 3,5 mln. metų senumo bakterijų iš Sibiro įšalo (Video)  (6)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taigi mokslininkas susileido bakteriją Bacillus F. Ją kitas mokslininkas atrado 2009 m. Sibire. Nors bakterija – 3,5 mln. metų senumo, ji išliko amžinajame Sibiro įšale.

Mokslininkas mano, kad bakterija dėl tam tikrų ypatybių išliko šaltyje ne vieną milijoną metų. O jei išliko bakterija, gal galime išlikti ir mes? Kas žino, na bet A. Bruškovas norėjo paeksperimentuoti ir susileisti bakteriją.

„Bakterija jau suveikė eksperimentuose su pelėmis. Šįkart pats norėjau būti eksperimento dalimi“, - sakė jis leidiniui „Siberian times“.

Sužinokite daugiau apie manomą amžino gyvenimo šaltinį

Apie šį mokslininką ir bakteriją rašėme dar pernai.

Praėjus metams, A. Bruškovas ne tik nesigaili tapęs eksperimento dalimi, nesiskundžia jokiais šalutiniai poveikiais, bet ir pastebi teigiamus rezultatus. Tiesa, sunku pasakyti, ar bakterija suveikė ir padarė mokslininką nemirtingą, bet  A. Bruškovas teigia, kad jaučiasi geriau nei kada anksčiau.

Šių metų rugsėjo pabaigoje pakalbintas žurnalistų kontroversiškasis mokslininkas teigė besijaučiantis puikiai, dvejus metus nesirgo net gripu, bet to jis tikino galintis dirbti ilgesnes valandas laboratorijoje.

Laikas parodys, kaip viskas klostysis toliau.

Jo eksperimentas patraukė užsienio mokslininkų dėmesį, tačiau ir sulaukė daug priekaištų bei kritikos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(79)
(31)
(48)

Komentarai (6)