Honkongo medikai: net ir pagijus nuo COVID-19, kai kuriems žmonėms stipriai jaučiasi pasekmės - kas vyksta?  (1)

Daliai nuo koronaviruso pasveikusių pacientų nustatyti plaučių pažeidimai, sumažėjęs funkcionalumas. Anot Honkongo medikų, tokiems žmonėms pristinga oro net paėjus šiek tiek sparčiau nei įprastai. Apie tai pranešė laikraštis „The South China Morning Post“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2020-03-17 Honkongo medikai: net ir pagijus nuo COVID-19, kai kuriems žmonėms stipriai jaučiasi pasekmės - kas vyksta?  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Owenas Tsangas Tak-yinas, Honkonge esančios princesės Margaret ligoninės Infekcinių ligų centro direktorius, sakė, kad medikai stebėjo 12 asmenų, kurie pasveiko nuo COVID-19 ir išrašyti iš gydymo įstaigos. 2–3 buvę ligoniai susidūrė su problemomis, kurių anksčiau nepatyrė.

„Jie ima dusti, jeigu kiek greičiau pavaikšto. Kai kurių pacientų plaučių funkcionalumas sumažėjo apie 20–30 proc.“, – spaudos konferencijoje sakė O.T.Tak-yinas.

Anot mediko, šių pacientų laukia tolesni tyrimai: bus nustatomas plaučių pajėgumas. Taip pat minėtiems asmenims bus taikoma fizioterapija, kuri turėtų sustiprinti šiuos kvėpavimo organus.

Devynių koronavirusu sirgusių Princesės Margaret ligoninės pacientų plaučių nuotraukose pastebėta, kad ant jų susidariusios dėmės, atrodančios kaip apšerkšnijęs stiklas. Manoma, kad tai yra plaučių pažeidimai.

Tačiau O.T.Tak-yino teigimu, dar reikia išsiaiškinti, ar galimos ilgalaikės komplikacijos tiems, kas sirgo koronavirusu. Pavyzdžiui, ar galėtų išsivystyti plaučių fibriozė: kai plaučių audinys sukietėjęs ir dėl to šie organai negali tinkamai funkcionuoti.

Honkonge dirbantis gydytojas kalbėjo, kad iš ligoninės išrašytiems COVID-19 pacientams rekomenduojama atlikti kardiopratimus, pavyzdžiui, plaukti: tai padėtų palaipsniui atstatyti plaučius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(30)
(3)
(27)

Komentarai (1)