„Internet Explorer 8“ rugpjūtį didino savo rinkos dalį  (0)

Interneto tyrimų bendrovė „Net Applications“ paskelbė rugpjūčio mėnesio interneto naršyklių pasaulinės rinkos dalis. Naujausiais duomenimis, interneto naršyklė „Internet Explorer 8“, kuri vartotojams prieinama jau pusantrų metų, išlieka greičiausiai savo vartotojų skaičių auginančia naršykle.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per šių metų rugpjūtį „Internet Explorer 8“ vartotojų dalis visame pasaulyje išaugo 1,17 proc. ir siekė 32,04 procento. Tuo tarpu naršyklės „Chrome“ dalis augo tik 0,36 proc., o „Firefox“ – 0,02 proc.

Rinkos tyrėjai pastebi, kad iki 16,99 proc. sumažėjo „Internet Explorer 6“ versijos naudotojų dalis. Pasak Rayn‘o Gavin‘o, „Internet Explorer“ verslo ir rinkodaros padalinio vyresniojo vadovo, tai geras ženklas, įvertinant spartų vartotojų perėjimą prie naujausių naršyklių versijų. „Savo laiku „Internet Explorer 6“ buvo labai gera naršyklė, tačiau laikas judėti į priekį. Norime, kad vartotojai būtų pasiruošę „Internet Explorer 9“ startui ir būtų suformavę lūkesčius visiškai naujai naršymo internete patirčiai“, - sakė R.Gavin‘as.

Praėjusį mėnesio pradžioje pasirodė paskutinioji, ketvirtoji „Internet Explorer 9“ testinė versija. Su šia versija interneto projektų kūrėjai gali išbandyti naujausias naršyklės funkcijas, paskutiniojo interneto standarto HTML5 privalumus. Testinė naršyklės versija iš „Microsoft“ tinklalapio buvo parsiųsta jau 2,5 mln. kartų. Visuotiniam vartotojų įvertinimui „Internet Explorer 9“ beta versiją planuojama išleisti jau po kelių savaičių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: