Išleista trečioji „Internet Explorer 9“ „beta“ versija (Video)  (8)

Bendrovė „Microsoft“ šiandien pranešė programuotojams bandyti pateikusi naujos interneto naršyklės „Internet Explorer 9“ 3-ąją „beta“ versiją. Ji išleista praėjus 2 mėnesiams nuo antrosios naršyklės testinės versijos pasirodymo, teigiama bendrovės pranešime.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak „Microsoft“ atstovų, 3-ąją testinę IE 9 „beta“ versiją galima rasti oficialiame „Internet Explorer 9“ bandymų tinklalapyje.

Trečiojoje testinėje versijoje atsirado galimybė įterpti ir išbandyti <audio>, <video> žymas. Programuotojų pageidavimu taip pat jau įtraukta ir HTML5 standarto <canvas> žyma. Šios testinėje versijoje pasirodžiusios funkcijos yra spartinamos kompiuterio aparatine įranga. Tai taip pat naujovė „Internet Explorer 9“ bandymų versijose, teigia bendrovės atstovai.

Kita pastebima trečios testinės versijos savybė – dar spartesnis naršyklės veikimas ir efektyvus kompiuterio techninių resursų išnaudojimas, teigiama pranešime. „Internet Explorer 9“ mažiau apkrauna kompiuterio procesorių, o greitesniam naršymui naudoja grafinių lustų resursus.

Pranešama, kad trečioji „Internet Explorer 9“ testinė versija ACID3 testo (neoficialus interneto naršyklių testas, tikrinantis dalį egzistuojančių bei naujai svarstomų interneto standartų) metu jau surenka 83 iš 100 taškų. Taip pat šios versijos kūrimo metu „Microsoft“ komanda pateikė papildomų pasiūlymų darbo grupėms iš W3C organizacijos, kuri nustato oficialius WWW standartus.

Pasak bendrovės atstovų, „Internet Explorer 9“ testinės versijos išbandymą ir naujoves galima stebėti ir specialiame filmuke, vaizduojančiame veikimo, grafikos ir HTML5 standarto naudojimo pavyzdžius paskutinėje versijoje. Norint išbandyti trečiąją testinę versiją nereikia pašalinti jau turimų naršyklių ar antrosios testinės versijos.

Testinės „Internet Explorer 9“ versijos bus pateikiamos iki pat „beta“ versijos išleidimo, teigiama pranešime. Nuo pat pirmosios versijos pasirodymo naujos naršyklės testiniai variantai buvo atsisiųsti ir išbandyti jau daugiau nei 1 mln. kartų.

„Internet Explorer 9“ naujienos pateikiamos naršyklės kūrėjų komandos tinklaraštyje arba „Twitter“ paskyroje, primena „Microsoft“ atstovai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: