Parodoje „IP&TV World Forum 2011“ – lietuviškosios IPTV „Penki TV“ kūrėjai  (0)

Kovo 22–24 dienomis Londono „Olympia National Hall“ vyks viena didžiausių interneto ir komunikacinių technologijų parodų „IP&TV World Forum 2011“. Forumas po vienu stogu suburs 150 eksponentų, 200 pranešėjų ir daugiau nei 6 000 lankytojų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiemet organizatoriai nori pabrėžti didėjantį kabelinių kompanijų, naudojančių IP technologijas, skaičių. Įmonių grupės „Penki kontinentai“ atstovai, IPTV paslaugos „Penki TV“ kūrėjai, yra nuolatiniai forumo dalyviai.

„Klientui būtina greita ir patogi prieiga prie informacijos įvairiausiais prietaisais. Šiandien žiūrėti mėgstamos komandos varžybas arba patikusios grupės muzikinį klipą galima ne tik televizoriaus ar asmeninio kompiuterio ekrane, bet ir mobiliaisiais prietaisais – planšetėmis ir išmaniaisiais telefonais. Be to, daryti tai galima bet kuriame pasaulio taške, jei tik ten yra prieiga prie interneto. „Multiscreen“ technologija šiandien itin aktuali ir jai skirta dauguma konferencijos „IP&TV World Forum 2011“ pranešimų. Esame įsitikinę, jog turime temų, kurias galėtume aptarti su renginio dalyviais. Mūsų bendrovės specialistai pasiruošę pasidalyti savo patirtimi, nes aktyviai naudojame minėtus sprendimus ir visuomet dirbame remdamiesi principu R&D (angl. research and development)“, – teigia Saulius Paukštys, „Penkių kontinentų“ Strateginio planavimo ir programavimo skyriaus vadovas.

„IP&TV World Forum 2011“ metu „Penki kontinentai“ pristatys IPTV skirtą programinį sprendimą „Penki TV Box“ su atskirais moduliais, tarp kurių virtuali vaizdo nuoma (VOD) ir kino teatras (nVOD), intelektinis būstas (angl. Smart House), asmeninis kanalas, asmeninis vaizdo rašytuvas (PVR), televizija ant darbalaukio (TOD), suteikianti galimybę įrašyti pageidaujamą laidą, el. paštas, „Facebook“ ir kt.

Visos „Penkių kontinentų“ specialistų sukurtos taikomosios programos pasižymi daugiakalbiškumu. Jas galima valdyti moderniais mobiliaisiais prietaisais – „iPad“, „iPhone“. Be to, įmonės teikiamos paslaugos papildė naujas unikalias programas.

Renginyje pirmą kartą bus pristatyta taikomoji programa „Google Maps“, kurią jau galima naudoti ir savo televizoriaus ekrane. Ji siūlo naujas žemėlapių rūšis: reljefo, kelių, palydovinį (vaizdas iš Žemės palydovo) arba hibridinį (palydovinis žemėlapis su pažymėtais keliais). Naudotojas gali išsaugoti pageidaujamas vietas rubrikoje „Mano vietos“, o paieškos istorijoje nuolat galima peržiūrėti 10 paskutinių ieškotų vietovių. Be to, pasitelkus į pagalbą šią paslaugą galima naudotis turistinių tinklalapių duomenų baze POI (angl. Point of interest). Taigi, klientas gauna informacijos ne tik apie tai, kaip pasiekti reikiamą tašką, bet ir ką įdomaus ten nuveikti, kur apsistoti, užkąsti, palikti automobilį ir kt. Pasinaudojus vaizdo peržiūros funkcija, suteikiama galimybė išvysti dominančią vietovę neiškėlus kojos iš namų, viešbučio ar biuro.

Dar viena „Penkių kontinentų“ naujovė – galimybė valdyti televizorių išmaniuoju telefonu arba planšetiniu kompiuteriu. Mobiliajame įrenginyje klientas gali pasirinkti patogiausią jam klaviatūrą: skirtą tik valdyti televizorių, turinčią tik skaičių mygtukus (NUM PAD) arba virtualią, turinčią visus simbolius ir suteikiančią galimybę įvesti bet kokį tekstą (QWERTY). Naudojamas kaip TV pultas, mobilusis įrenginys nekeičia savo įprasto funkcionalumo – klientas vienu „iPad“ arba „iPhone“ prietaisu tuo pat metu gali perjunginėti TV kanalus ir naudotis WiFi.

S. Paukščio teigimu, dar vienas svarbus forumo įvykis – „Penkių kontinentų“ įstojimas į organizaciją „Open IPTV Forum“, kurios tikslas – bendrų techninių IPTV reikalavimų kūrimas.

Su „Penkių kontinentų“ produktais ir paslaugomis parodoje „IP&TV World Forum 2011“ kviečiame susipažinti stende Nr. 71. Parodos naujienas sekite tinklalapyje www.penki.lt, o daugiau informacijos apie televiziją „Penki TV“ rasite užsukę į www.penki.tv.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: