„Estonian Air“ perkelia „Boeing 737-500“ iš Vilniaus į Taliną  (0)

Rugsėjį Estijos nacionalinis vežėjas „Estonian Air“ Vilniuje esantį orlaivį „Boeing 737-500“ perkelia atgal į Taliną. Šiuo metu iš Vilniaus į Amsterdamą ir iš Vilniaus į Stokholmą skraidinantis orlaivis aviakompanijai pridėjus daugiau skrydžių ir atidarius naujų krypčių nuo rudens skraidys iš Estijos sostinės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Per pastaruosius mėnesius keleivių skaičius Taline išaugo trečdaliu. Dėl to mes norime suintensyvinti skrydžių tvarkaraštį ir pasiūlyti naujų krypčių“, – sako aviakompanijos „Estonian Air“ viceprezidentas komercijai Rauno Parras.

„Esame patenkinti keliaujančiųjų iš Vilniaus oro uosto skaičiumi – jame mes užėmėme didesnę kaip 10% rinkos dalį. Nepaisant didelio susidomėjimo, dėl itin padidėjusių kuro kainų abu iš Vilniaus vykdomi skrydžiai nesugeneruoja dalies pajamų. O to mes, kaip verslo įmonė, negalime leisti“, – teigia R. Parras.

„Prieš pusantrų metų Lietuvos aviacijos rinka išgyveno nuosmukį: įeiti į mažai konkurencingą rinką buvo protinga, tačiau dabar konkurencija Vilniaus oro uoste sustiprėjo. Kadangi išaugo skrydžių poreikis Estijoje, nebūtina laikyti orlaivio „Boeing 737-500“ Vilniuje“, – sako aviakompanijos „Estonian Air“ viceprezidentas komercijai.

„Pagrindinės šio sprendimo priežastys yra ekonominiai skaičiavimai ir greita reakcija į pokyčius rinkoje. Tačiau mes neatmetame galimybės ateityje Vilniaus oro uoste ir vėl įsteigti savo bazę“, – teigia R. Parras.

„Estonian Air“ jau paskelbė iš Talino atidaranti naujus maršrutus į Amsterdamą, Maskvą, Kijevą ir Oslą. Dar vienas maršrutas – į Norvegijos miestą Trondheimą – bus atidarytas rugsėjo 5 dieną.

„Estonian Air“ lėktuvų parką sudaro 8 orlaiviai: du „Boeing 737-500“, du „Boeing 737-300“ ir du „CRJ900 NextGen“ lėktuvai. Du „Saab 340“ modelio orlaivius valdo „Estonian Air Regional“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: