Projektas „Be baimės universiteto ir karjeros link“  (0)

Kiekvienas jaunas žmogus, rinkdamasis gyvenimo kelią, visų pirma privalo rimtai ir atsakingai atsakyti į tris esminius klausimus: ko aš noriu? Ką galiu? Ar reikia? Apie tai jau šeštus metus iš eilės KTU Karjeros centro komanda kalbasi su 11–12 klasių moksleiviais projekto „Be baimės universiteto ir karjeros link“ metu. Anot projekto iniciatorių, svarbu padėti jauniems žmonėms pasirinkti tinkamą naujo etapo pradžią.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Su vyresnių klasių moksleiviais susitinka studentai, nes jie jau ištvėrė abiturientų laukiančius išbandymus ir geriausiai išmano studentiško gyvenimo ypatumus. Susitikimuose su moksleiviais Karjeros centro komanda kalbasi apie kiekvienam skirtą asmeninio tobulėjimo kelią ir tikslus, apie mokslo ir technologijų (MiT) teikiamą naudą ir ateities galimybes pasirenkant technologinį išsilavinimą.

„Būsimiems studentams pasakojame, kad šiandien karjerą padaręs žmogus apibūdinamas labai banaliai: sėdintis biure, turintis namą su baseinu ir naujausią automobilį. Bandome juos įtikinti, kad toks vertinimas neteisingas, – pasakoja Vaida Juodžiukynaitė, projekto koordinatorė. – Moksleiviams aiškiname, kad svarbu išsilaisvinti iš visuomenės sukurtų stereotipų, nepamiršti, ko iš tikrųjų nori, kokia veikla ir kokie pasiekimai jiems bus vertingiausi ir reikalingiausi ateityje.“

Šiais metais Karjeros centro komanda projektą pristatys Alytaus ir Kauno apskričių mokyklose. „Iki gruodžio vidurio planuojame aplankyti 60 mokyklų, kuriose iš viso mokosi 5 000 baigiamųjų klasių moksleivių“, – teigia V. Juodžiukynaitė.

Pasak ūkio ministro Dainiaus Kreivio, didžiausią potencialą ir perspektyvas turi inžinieriai, informacinių technologijų, biotechnologijų, chemijos specialistai. Tikimasi, jog įgyvendinus šių metų projektą ,,Be baimės universiteto ir karjeros link“, padaugės jaunuolių, norinčių savo ateitį sieti su techniniais ar fiziniais mokslais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)