„Facebook“ vartotojai – vėl internetinių sukčių taikiklyje  (0)

Socialiniame tinkle „Facebook“ aptikta nauja pavojinga programa, vagianti naudotojų prisijungimo duomenis. Pikantišku vardu „sex sex sex and more sex!!” pavadinta programa nukreipia į „Facebook“ kopiją „Fucabook“, kurioje prašoma naujai įvesti prisijungimo vardą bei slaptažodį. Paklususių vartotojų duomenys pasisavinami piktavalių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Apsisaugoti nuo tokio tipo pavojų norintys vartotojai turėtų būti kiek įmanoma atidesni. Tai gali kurį laiką varginti, bet vertėtų įprasti prieš įvedant asmeninius duomenis ar slaptažodžius pasitikrinti, ar naršyklės adreso laukelyje yra tikrai norima svetainė, o ne jos kopija. Atsargumas praverčia ir prieš spustelint neaiškias nuorodas – pamatyti kur jos veda daugelyje naršyklių galima tiesiog užvedus pelės žymeklį. Apatiniame kairiajame programos kampe parodoma, kur nuoroda nuves”, - pataria Jolanta Leškytė, ESET saugumo sprendimams šalyje atstovaujančios bendrovės „NOD Baltic“ pardavimų vadovė.

Kenkėjiška programa „sex sex sex and more sex!!” vartotojus vilioja rodydama informacinius pranešimus (angl. notifications). Nors jos pavadinimas ir atrodo įtartinas, tai nesutrukdė net 287 tūkstančiams „Facebook“ naudotojų programą išbandyti bei tapti jos fanais.

„Socialinių tinklų svetainės yra vienas iš populiariausių internetinių sukčių taikinių, mat čia susiburia gausios bendruomenės, kurias galima skirstyti pagal pomėgius ar kitus kriterijus“, - pasakoja J.Leškytė.  Pasak J. Leškytės, „Facebook“ vartotojams verta peržiūrėti ir profilio saugumo parametrus, ištrinti nenaudojamas socialinio tinklo programas. Augant į „Facebook“ besitaikančių grėsmių kiekiui, atsarga gėdos nedaro.

Vis nerimstantys internetiniai kenkėjai šio mėnesio pradžioje kelioms valandoms paralyžavo socialinio tinklo „Twitter“ darbą. Kiek anksčiau šame trumpųjų žinučių tinkle taip pat plito skelbimai, siūlantys įsidiegti netikras antivirusines programas ar kitų programų atnaujinimus. Socialiniame tinkle „Facebook“ buvo siunčiamos nuorodos, vedančios į suklastotas svetaines, kurios plito per draugų žinutes jiems to nežinant. Dėl įvairių kenkėjiškų veiksmų ne visada būvo galima prisijungti prie pačios svetainės.

Apie „NOD Baltic“

Pažangius programinės įrangos sprendimus šalyje pristatanti bendrovė „NOD Baltic“ siūlo ne tik ESET antivirusinę programinę įrangą „NOD32“, bet ir papildomus apsaugos sprendimus, taip pat modernius programinius įrankius patogesniam kasdieniam darbui. Daugiau informacijos apie bendrovę galima rasti tinklalapyje www.nodbaltic.lt.

Apie ESET

ESET sukurta antivirusinės įrangos sistema „NOD32“, pelniusi daug apdovanojimų, saugo nuo žinomų ir nežinomų kompiuterinių virusų, šnipinėjančių bei kitų kenksmingų programų realiuoju laiku. ESET buvo įtraukta į „Deloitte“ sudaromą 500 sparčiausiai augančių įmonių sąrašą bei yra vienintelė bendrovė, nuosekliai gavusi daugiausia „Virus Bulletin“ apdovanojimų. ESET būstinė įsikūrusi Bratislavoje (Slovakija), kompanija turi filialus San Diege (JAV), Prahoje (Čekija), Buenos Airėse (Argentina). Jos atstovai veikia daugiau negu 80-yje šalių. Daugiau informacijos www.eset.com.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: