Telecentras pradėjo teikti MEZON interneto telefonijos paslaugą  (0)

Lietuvos radijo ir televizijos centras (Telecentras) išplėtė paslaugų verslui paketą, pradėjęs teikti MEZON interneto telefonijos paslaugą. MEZON modemą-maršruto parinktuvą įsigijusios įmonės nuo šiol jį gali naudoti ne tik belaidžio interneto, bet ir telefoninio ryšio prieigai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Naujoji MEZON telefonijos paslauga pritaikyta mažoms ir vidutinėms įmonėms. Reaguodami į pageidavimus belaidžiu internetu MEZON biure naudotis be atskirų USB modemų, mes pasiūlėme verslui stacionarų MEZON modemą, kuris kartu yra ir maršruto parinktuvas. Papildomai prijungus prie šio įrenginio telefono aparatus, visiškai patenkinamas nedidelės įmonės poreikis naudotis pagrindinėmis ryšio priemonėmis“, – sako Telecentro komercijos vadovas Egidijus Ropė.

MEZON interneto telefonija – tai belaidės ryšio technologijos „WiMAX“ ir IP telefonijos pagrindu veikianti paslauga. Ji suteikia galimybę naudotis visais fiksuotojo telefono ryšio privalumais. „Įsigijus MEZON modemą-maršruto parinktuvą galima naudoti keletą telefono linijų. Prie jo galima jungti ir laidinius, ir belaidžius telefono aparatus. Taip pat galima siųsti faksimilinius pranešimus elektroniniu būdu be papildomos įrangos", – sako E. Ropė.

Jo teigimu, MEZON telefonija leidžia lengvai planuoti savo išlaidas – klientai pagal individualius poreikius pasirenka mokėjimo planą ir moka tik už tai, kiek prakalba. Abonentinis mokestis netaikomas. Pokalbių laikas skaičiuojamas sekundės tikslumu.

Minimalus prakalbamas mokestis viena linija – 10 litų, o pasirinkusiems brangesnius mokėjimo planus siūlomos ypač mažos kainos skambučiams į užsienio valstybes – nuo 11 ct/min. Telecentro klientams netaikomas sujungimo mokestis skambinant į Lietuvos mobiliojo ryšio tinklus ir į užsienį. „Pageidaujantys išsaugoti senąjį fiksuoto ryšio numerį gali pasinaudoti numerio perkėlimo paslauga. Tereikia užpildyti prašymą, o visus formalumus su buvusiu operatoriumi sutvarkysime mes. Numerio perkėlimo paslauga nemokama", – sako E.Ropė.

MEZON tinkle galima naudotis ir nemokama telekonferencijos paslauga. Paskambinus specialiu telekonferencijos numeriu galima nemokamai bendrauti su 20 pašnekovų vienu metu. Komercijos direktorius pabrėžia, kad įsigijus MEZON modemą-maršruto parinktuvą, internetu ir telefono ryšiu galima naudotis iš karto, nebereikia investuoti į laidinę interneto infrastruktūrą ir negaištamas laikas ryšio įdiegimui. Be to, visą įrangą labai greitai ir paprastai galima pradėti naudoti kitoje vietoje.

Nusprendus panaudoti MEZON modemą-maršruto parinktuvą kitoje patalpoje (pavyzdžiui, posėdžių salėje, parodos ekspozicijoje ar pan.) arba keičiant įmonės buveinės vietą, jis tiesiog pernešamas ir be jokių papildomų išlaidų vėl prisijungiama prie 4G interneto MEZON. Telefonu taip pat galima naudotis iškart. Prieš vienerius metus pradėtas teikti 4G interneto MEZON ryšys pasiekiamas jau 43 miestuose ir priemiesčiuose. „WiMAX“ ryšio tinklas toliau plečiamas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)