Telecentras balandžio 21 d. atliks būtinosios profilaktikos darbus  (0)

AB Lietuvos radijo ir televizijos centras (Telecentras) praneša, kad š.m. balandžio 21 d. bus atliekami būtinieji radijo ir televizijos stočių profilaktikos darbai. Dėl šių darbų nuo 10.00 iki 15.00 val. nebus teikiamos TV programų siuntimo, o nuo 9.00 iki 15.00 val. – radijo programų siuntimo paslaugos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Siuntimo paslaugas transliuotojams teikiame nenutrūkstamai – ir dieną ir naktį. Tam, kad užtikrintume šių paslaugų kokybę ir išvengtume bet kokių galimų techninių nesklandumų, periodiškai patikriname įrangos techninę būklę“, – sako Telecentro eksploatacijos direktorius Vilius Zlotkus. Jo teigimu, profilaktikos darbų datos TV ir radijo transliuotojams yra žinomos iš anksto, ir jie į tai atsižvelgia planuodami savo programų transliavimą. „Telecentras diegia pažangiausias technologijas ir nuolat modernizuoja siuntimo įrangą, todėl radijo ir televizijos stočių profilaktika jau keletą metų atliekama ne vieną kartą per mėnesį, kaip būdavo seniau, o tik du kartus per metus“, – pažymi V.Zlotkus.

Antrąjį šių metų profilaktinį patikrinimą bendrovė numatė atlikti rugsėjo 22 d.Telecentras eksploatuoja didžiausią radijo ir televizijos siuntimo tinklą Lietuvoje. Jau 84 metus mūsų šalies gyventojams šiuo tinklu siunčiamos radijo ir 53 metus – televizijos programos. „Telecentras iš anksto ruošiasi etapui, kai šalyje bus pereinama prie skaitmeninės televizijos atsisakant antžeminės analoginės. Didžiojoje Lietuvos dalyje jau šiuo metu veikia ne tik analoginės, bet ir skaitmeninės antžeminės televizijos Telecentro tinklai“, – tvirtina V.Zlotkus.

2006-aisiais Telecentras buvo viena pirmųjų įmonių pasaulyje, pradėjusi naudoti vaizdo glaudinimo standartą MPEG-4 AVC/H.264. Jį įdiegus, Lietuvos gyventojai jau šiandien gali matyti apie 40 programų, perduodamų Telecentro antžeminės skaitmeninės televizijos DVB-T tinklu. Naudojant šį standartą galima transliuoti ir didelės raiškos televizijos programas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)