Praėjusiais metais – “Apple“ pardavimai Baltijos šalyse išaugo dvigubai  (0)

"Apple” prekinis ženklas per 2010 metus sustiprino savo pozicijas Lietuvoje, Latvijoje bei Estijoje. “Apple” produkcija Baltijos šalyse prekiaujančios bendrovės “AVAD Baltic” vadovo Tomo Palšio teigimu, praėję metai šiame regione “Apple” buvo rekordiniai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trijose Baltijos valstybėse buvo pasiekta 54,69 milijono litų apyvarta - šie rodikliai viršijo prognozes. Iš viso per 2010-uosius buvo parduota per 11 tūkst. “Mac” kompiuterių. “Panašu, kad vis daugiau vartotojų atranda “Mac” platformą ir “Windows” jau nebėra vienintelis operacinės sistemos pasirinkimas. Be to, pirkėjai puikiai įvertino praėjusiais metais atnaujintą itin lengvą nešiojamąjį kompiuterį už konkurencingą kainą - “MacBook Air” bei grotuvą “iPod touch”, - kelias augimo priežastis įvardina T. Palšis.

Bendra metinė “Apple” produkcijos apyvarta Baltijos regione pranoksta net buvusią prieš krizę, 2008-aisiais, kai apyvarta siekė 51,29 milijono litų, o lyginant su 2009-aisiais (27,8 mln. litų) - išaugo dvigubai. Mūsų šalyje “Apple” produkcijos pardavimų augimo tendencijos yra analogiškos bendriems Baltijos šalių rodikliams. Lyginant praėjusius metus su 2009-aisiais, “Apple” pardavimai Lietuvoje išaugo daugiau nei dvigubai - 2010-ųjų apyvarta pasiekė 20,49 milijono litų, kai tuo tarpu 2009-aisiais ji buvo 9,51 milijono litų.

“Jau nebestebina faktas, kad “Apple” apyvartos augimo tendencijos Baltijos šalyse yra panašios kaip ir visame pasaulyje. Mes pastebime, kad “Apple” gerbėjų ir pirkėjų rato didėjimas vystosi sniego gniūžtės principu – galime sakyti, kad du nauji “Apple” pirkėjai atveda dar mažiausiai vieną naują vartotoją. Taigi planuojame, kad ir šių metų pardavimai mūsų regione, įvertinus galimų naujų produktų (pvz. planšetinių kompiuterių “iPad”) įvedimo į rinką efektą, augs maždaug dvigubai”, - šių metų prognozėmis dalinosi “AVAD Baltic” vadovas.

“Apple” Baltijos šalių padaliniui ypatingas buvo pastarasis kalėdinis ketvirtis, kai, lyginant su tuo pačiu 2009-ųjų metų ketvirčiu, produkcijos buvo parduota daugiau nei dvigubai - net už 19.4 milijonų litų. Ypač ryški tendencija, kad “Apple” techniką Kalėdų dovanoms rinkosi lietuviai. Lyginant su 2009-aisiais, susidomėjimas šio prekinio ženklo produkcija šoktelėjo net 2,4 karto. Lietuviai dažniausiai pirko “iPod touch” ir “iPod nano” grotuvus bei “Macbook Pro” ir “Macbook Air” kompiuterius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)