4G ryšio technologiją Telecentras pritaikė verslo poreikiams  (0)

AB Lietuvos radijo ir televizijos centras (Telecentras) pradėjo diegti įmonėse su 4G ryšio WiMAX technologija suderintus MEZON maršruto parinktuvus (ang. router).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įrenginys veikia kaip stacionarus 4G interneto MEZON modemas ir kartu sukuria WiFi ryšio zoną, kurioje ir be atskirų USB modemų MEZON internetas tampa prieinamas dideliam vartotojų ratui vienu metu. Prie interneto galima prijungti ir visą įmonės tinklą. Įrenginys veikia naudojant belaides technologijas, todėl jis lengvai perkeliamas į bet kurią norimą vietą.

„Tokios paslaugos poreikį pajutome iš karto, kai tik pasiūlėme rinkai 4G internetą MEZON. Verslo klientai, pripažindami naujos kartos interneto greitaveikos, ryšio kokybės ir patogaus naudojimosi privalumus, pageidavo dar platesnių jo pritaikymo galimybių. Jas ir suteikia MEZON maršruto parinktuvas“, – sako Telecentro WiMAX projekto vadovas Mindaugas Kuprys. Jo teigimu, naujoji paslauga „MEZON biurui“ išsiskiria tuo, kad suteikia verslui prioritetą naudotis tinklo resursais, todėl užsakovui garantuojama aukščiausia ryšio kokybė. Be to, visi internetu MEZON siunčiami duomenys yra koduojami, todėl jie neprieinami tinklo įsibrovėliams.

„4G internetas MEZON atitinka pažangiausius duomenų apsaugos ir kokybės standartus DES3 ir AES, jis yra vienintelis standartizuotas ir pats saugiausias belaidis ryšys Lietuvoje“, – tvirtina Mindaugas Kuprys. Specialisto teigimu, paslauga „MEZON biurui“ yra pritaikyta visoms verslo ir valstybės įmonėms, siekiančioms kokybės, saugumo ir patogumo naudojantis internetu.

„Kai nebereikia vedžioti daugybės laidų ir nereikia kiekvienam vartotojui atskirai jungti į savo kompiuterį USB modemo, naudojimasis internetu tampa itin patogus ir komfortiškas, o kartais toks sprendimas būna vienintelis įmanomas, kuris atitiktų užsakovo poreikius“, – teigia Mindaugas Kuprys. WiMAX projekto vadovas akcentuoja, kad prie belaidžio MEZON interneto su maršruto parinktuvu galima jungti ne tik atskirus stacionarius arba nešiojamuosius kompiuterius, bet ir visą įmonės tinklą. Be to, maršruto parinktuvą labai paprasta perkelti į kitas patalpas, nes ryšys užtikrinamas belaidėmis technologijomis.

„Įsigijus MEZON maršruto parinktuvą, internetu galima naudotis iš karto, nebereikia investuoti į laidinę interneto infrastruktūrą ir negaištamas laikas jos įdiegimui. Nusprendus panaudoti įrenginį kitoje patalpoje (posėdžių salėje, parodos ekspozicijoje ar pan.) arba keičiant įmonės buveinės vietą, jis tiesiog pernešamas į tą vietą ir be jokių papildomų išlaidų vėl prisijungiama prie 4G interneto MEZON“, – pasakoja Mindaugas Kuprys. Telecentro atstovas pataria įmonių vadovams įsigyti ne tik MEZON maršruto parinktuvą, kuriuo būtų užtikrinamas viso kolektyvo darbas internetu biure, bet ir vieną ar kelis MEZON interneto USB modemus, kuriuos darbuotojai naudotų dirbdami už biuro ribų, taip pat komandiruočių į kitus miestus metu.

Mindaugo Kuprio teigimu, toks kompleksinis sprendimas patenkina įmonės poreikius naudotis internetu visiškai nevaržomai, padeda taupyti išlaidas ir laiką. Be to, USB modemus galima pasiūlyti ir asmeninėms darbuotojų reikmėms, jeigu būtų nuspręsta taikyti tokią lojalumo skatinimo priemonę. Naujos paslaugos pristatymo proga MEZON maršruto parinktuvą nusipirkę klientai vieną MEZON interneto USB modemą gali įsigyti su 247 litų nuolaida – vos už 1 LT be PVM. Interneto paslauga „MEZON biurui“ kainuoja nuo 180 litų per mėnesį be PVM.

Pateikęs rinkai Korėjoje pagamintus MEZON maršruto parinktuvus, Telecentras planuoja artimiausiu metu internetinės įrangos asortimentą išplėsti lietuviškais gaminiais – šiuo metu yra atliekami UAB „Teltonika“ sukurtų įrenginių bandymai. Dar šiemet arba vėliausiai kitų metų pirmą ketvirtį pasirodys pirmieji su WiMAX technologija suderinti lietuviški produktai: USB modemai, su integruotu modemu pagaminti maršruto parinktuvai, nešiojamieji kompiuteriai, vaizdo kameros ir kt.

4G internetas MEZON – sparčiausias belaidis internetas Lietuvos rinkoje. Klientams pristatytas šių metų kovą, 4G internetas MEZON jau veikia Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje, Šiauliuose, pajūrio kurortuose Palangoje, Nidoje ir Šventojoje, taip pat Tauragėje, Utenoje, Alytuje, Raseiniuose, Marijampolėje, Mažeikiuose. Jau kitų metų pabaigoje pažangiausiu internetu MEZON bus galima naudotis bemaž visoje šalyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)