Sukėlė didžiulį pyktį: Egiptas sumanė dalį istorinės Gizos piramidės padengti granito sluoksniu (Foto)  ()

Prieš savaitę Egipto Aukščiausiosios senienų tarybos vadovas Mostafa Waziri paskelbė „Facebook“ vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip darbininkai ant žemiausios iš trijų Gizos piramidžių pagrindo deda granito blokus. Kilus pasipiktinimui, Egipto antikvarinių vertybių ministerija šeštadienį pranešė, kad, kilus visuomenės pasipiktinimui dėl šio projekto, sudaro komitetą, kuris peržiūrės Gizos Mikerino piramidės restauravimą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-02-06 Sukėlė didžiulį pyktį: Egiptas sumanė dalį istorinės Gizos piramidės padengti granito sluoksniu (Foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Filmuota medžiaga sukėlė kritikos audrą iš egiptologų, kurie išreiškė nuogąstavimus, kad vyksta visuotinė garsiojo paminklo rekonstrukcija, kenkianti jo istorinio audinio išsaugojimui, praneša naujienų agentūra AFP.

Siekdama nuraminti diskusijas šalyje, kurioje turizmas sudaro 10 proc. bendrojo vidaus produkto, ministerija paskelbė, kad įsteigė „mokslinį komitetą“.

Jam pirmininkauja Zahi Hawassas, gerai žinomas Egipto archeologas, kuris peržiūrės projektą. Pranešama, kad komitetą sudaro „inžinerijos ir archeologijos ekspertai“ iš Čekijos, Vokietijos, Jungtinių Amerikos Valstijų ir Egipto.

 

Mikerino piramidės papėdėje praėjusią savaitę darbai jau vyko, informavo AFP žurnalistai.

Iš pradžių piramidės pagrindas buvo padengtas granitu, tačiau laikui bėgant dalis šios dangos buvo prarasta. Renovacijos tikslas – atkurti pirminį statinio stilių, rekonstruojant granitinį pagrindą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(4)
(1)
(3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: