Būsimiems studentams. Taikomosios fizikos studijos  (1)

Mūsų skaitytojai neretai diskusijų forume ieško atsakymo į klausimus apie studijų programas arba tiesiog domisi patinkančių mokslo krypčių perspektyvomis. Viena iš dažniausiai diskutuojamų temų – ką gi veikti fiziką pamėgusiam moksleiviui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Konkretaus atsakymo neduosime, tačiau pasidalinsime aptikta informacija. Mūsų žiniomis, su fizika susijusias specialybes rengia bent trys universitetai – Vilniaus universitetas, Vytauto Didžiojo universitetas (apie jų naują studijų programą „Energetikos fizika“ mes jau rašėme) bei Kauno Technologijos universitetas. Pastarojo Fundamentaliųjų mokslų fakultetas kuruoja studijų programą „Taikomoji fizika“. Savo naujame tinklaraštyje fakulteto dėstytojai parengė išsamų šios studijų programos aprašymą – jame aiškinama, kas tai yra taikomoji fizika, kuo ji skiriasi nuo fundamentalios fizikos, kokias sritis jį tyrinėja ir ką galima išmokti.

Taip pat pateikiamos galimos karjeros kryptys – nuo akademinės iki verslo galimybių. Nors daugelis studijų programų žada šviesias perspektyvas, tačiau ne visada jos būna „laužtos iš piršto“ - šiuo konkrečiu atveju optimizmo suteikia sėkmingas saulės energetikos pramonės startas Lietuvoje, planuojami nauji mokslo ir verslo slėniai. Jeigu aukštųjų technologijų pramonė pradėtų intensyviau vystytis Lietuvoje, gal tikslieji mokslai pagal populiarumą nukonkuruotų socialinius? Žiūrint iš tokios pozicijos, taikomosios fizikos perspektyvos atrodo tikrai „įkvepiančiai“.

Skaitydami „Taikomosios fizikos“ studijų programos aprašymą atkreipkite dėmesį į paskutinę pastraipą – joje fakulteto dėstytojai kviečia įrašo komentaruose užduoti aktualius klausimus, į kuriuos žadama parengti ir publikuoti atsakymus. Galite pasinaudoti nedažnai suteikiama galimybe pabendrauti internete su dominančio fakulteto dėstytojais.

Prie to pačio, galite permesti akimis kitą patikusį tinklaraščio įrašą – „Kas yra svarbiausia renkantis specialybę?“. Jame pateikiamos ištraukos iš žurnale „Aš ir psichologija“ publikuoto interviu su Kauno darbo rinkos mokymo tarnybos psichologu Rimantu Glazneriu. Jis išsako labai įdomias ir vertingas mintis į ką reiktų atkreipti dėmesį renkantis specialybę. Priminime, jog panašų patariamąjį straipsnį esame publikavę ir mes – „Tobulinkite savo talentus“.

Gero skaitymo!

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)