Lietuvos gimnazijos atsisako įprastų mokymo priemonių  (12)

Adomo Mickevičiaus gimnazija jungtinės veiklos sutarties pagrindu iniciavo 16-os Vilniaus miesto gimnazijų bendrus projektus, kuriais siekiama, kad gimnazijoms keliamų tikslų įgyvendinimui būtų pasitelktos šiuolaikinės technologijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Siekdamos gerinti ugdymo kokybę, šios gimnazijos vykdė Europos Sąjungos iš dalies finansuojamus ir Lietuvos Respublikos remiamus projektus „Interaktyvių mokymo priemonių sukūrimas ir įdiegimas Vilniaus gimnazijose“ ir „Interaktyvios mokymo įrangos įsigijimas ir įdiegimas Vilniaus miesto gimnazijose“.

Projektais siekiama atnaujinti švietimo infrastruktūrą, gerinti švietimo paslaugų kokybę, panaudojant šiuolaikinių informacinių technologijų teikiamas galimybes, bei didinti ugdymo proceso efektyvumą.

Įgyvendinus projektą „Interaktyvios mokymo įrangos įsigijimas ir įdiegimas Vilniaus miesto gimnazijose“ įsigyta ir įdiegta 96 komplektai kompiuterių, daugialypės terpės projektorių, interaktyvių lentų. Interaktyvių mokymo priemonių komplektai įrengti 96 gimnazijų klasėse. Numatoma, kad per metus interaktyvia įranga pasinaudos apie 9740 mokinių.

Tačiau, kaip rodo praktika, siekiant gerinti ugdymo kokybę, negalima apsiriboti tik techninės įrangos įsigijimu. Todėl projekto „Interaktyvių mokymo priemonių sukūrimas ir įdiegimas Vilniaus gimnazijose“ metu buvo sukurti 240 mokymosi objektų šešiems mokomiesiems dalykams: biologijai, chemijai, fizikai, istorijai, matematikai, lietuvių kalbai. Daugiafunkcinės terpės pagrindu sukurti mokymosi objektai atitinka Bendrąsias programas ir yra orientuoti į gimnazijų mokinių poreikius.

Gimnazijų vadovų ir mokytojų darbinių susitikimų metu buvo atrinkti 6 mokomieji dalykai, parengtas pirminis temų, kurioms turėtų būti kuriamos interaktyvios mokymo priemonės, sąrašas. Mokytojai, įtraukti į projekto veiklų vykdymą, patobulino kvalifikaciją, įgijo kompetencijų taikyti naujas mokymo ir mokymosi priemones savo pamokose. Tikimasi, kad šie mokytojai užtikrins projekto rezultatų veiksmingą panaudojimą, patars savo kolegoms, turintiems mažiau patirties.

Projekto metu sukurtos mokymo priemonės per Švietimo informacinių technologijų centrą prieinamos visoms Lietuvos gimnazijoms.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: bernardinai.lt
bernardinai.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (12)