Raštingiausi Vilniaus vaikai diktante paliko net po 22 klaidas  (8)

„Diktanto meistro“ konkursas tapo tikru išbandymu raštingiausiems sostinės pradinukams. Kai kurie jų konkursiniame darbe paliko net po 22 klaidas. Žurnalistų kalbinti tėvai teigė esantys sutrikę, nes konkurse varžėsi po vieną mokykloje geriausiai diktantą parašiusį vaiką. Tai kiek klaidų padaro silpniausi?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Diktante 22 klaidas palikusios trečiokės nuomone, „Diktanto meistro” tekstas buvo nelengvas. Tačiau jos lankomai mokyklai „Žiburėlis” vadovaujanti Regina Jurgaitytė konkurso rezultatų nesureikšmina: „Mergaitė gabi, gerai rašo, iš geros šeimos, bet labai susijaudino. Mes ją apraminome, pagyrėm, kad dalyvavo“.

Pasak direktorės, ir kita konkurse dalyvavusi mergaitė sakė labai bijojusi, tačiau padarė tris klaidas ir užėmė ketvirtą vietą.

Iš 59 trečiokų 22 klaidas diktante padarė ir Karaliaus Mindaugo vidurinės mokyklos auklėtinė. Du pradinukai diktantą parašė be klaidų. Tai Žėručio pagrindinės mokyklos trečiokė Kamilė Zinkevičiūtė ir pradinės mokyklos „Žiniukas“ mokinė Alicija Jankovska.

Iš 56 ketvirtaklasių diktanto meistrų vardus pelnė keturi nė karto nesuklydę mokiniai: P.Vileišio progimnazijos auklėtinis Rokas Vasiliauskas, Nikita Stecenko iš Martyno Mažvydo progimnazijos, Karaliaus Mindaugo vidurinės mokyklos mokinė Smiltė Baranauskaitė ir „Ateities“ vidurinės mokyklos mokinys Ceiko Vadim.

Labiausiai nepasisekė Simono Daukanto progimnazijos ketvirtų klasių atstovei, kuri diktante paliko 21 klaidą. Portalo Delfi.lt kalbintų konkurso dalyvių tėvų nuomone, mokykloms ir mokytojams tai rimtas įspėjimas – vis dėlto „Diktanto meistro“ vardo siekė ne visi, o geriausi iš geriausių.

Vilniaus miesto savivaldybės surengtas pradinių klasių mokinių dailyraščio konkurso tikslas – ugdyti teisingo rašymo įgūdžius, domėjimąsi ir pasididžiavimą savo kalba . Geriausiai savo mokykloje diktantą parašę vaikai „Diktanto meistro“ vardo siekė rašydami savo gimtąja – lietuvių, rusų arba lenkų – kalba.

Didžiausia konkurencija buvo tarp mažiausiųjų. Konkurse varžėsi 62 antraklasiai. Iš jų nė karto nesuklydo 10 vaikų. Klaidų rekordas – 17.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
Autoriai: Ieva Urbonaitė-Vainienė
(18)
(0)
(15)

Komentarai (8)