Maisto karas JAV mokyklose  (1)

Mokyklų valgyklose patiekiamas maistas nėra vienareikšmiškai vertinamas ne tik mūsuose. Suderinti maistą ir sveikatą – nelengva užduotis ir pasaulio galingiausiesiems.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai maisto karas šalies mastu. Pirmoji šalies ponia Michelle Obama visuomet pasisakanti už sveiką mitybą JAV, susirėmė su Kongreso respublikonais, kurie nori pakeisti mokyklinio maitinimo standartus. Respublikonai teigia, kad sveikas maistas yra per brangus ir vaikams jo atsisakius, vaisiai bei daržovės yra tiesiog išmetami.

Naujieji priešpiečiai buvo pristatyti 2012-aisiais kaip nacionalinės kampanijos dalis, tačiau praėjusios savaitės žiniasklaidos pranešimuose teigiama, kad vaikai jų atsisako. Tai labai rimta problema: pasak Pasaulinės sveikatos organizacijos tyrimo, apie 13% JAV vaikų jau yra kliniškai nutukę (The Lancet, doi.org/szv). Tai gali sutrumpinti vidutinę gyvenimo trukmę šalyje.

Vaikų vertimas sveikai maitintis gali paskatinti sveiko maisto išmetimą, tačiau tai galima sutvarkyti suteikiant daržovių patiekalams patrauklius pavadinimus, teigia mokslininkai.

Platesnė straipsnio versija

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(18)
(6)
(12)

Komentarai (1)