Progresas ar regresas? Aukštosiose mokyklose uždrausti laikrodžiai  (3)

Tokie dabar laikai...Didžiosios Britanijos universitetuose studentams uždrausta į egzaminus ateiti su laikrodžiais. O dėl tokio sprendimo kaltinami išmanieji laikrodžiai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Era, kurioje laikrodžių funkcionalumas apsiribodavo valandos rodymu, negrįžtamai praėjo. Tiesa, tradiciniai laikrodžiai vis dar savo populiarumu lenkia išmaniuosius laikrodžius, tačiau būtent pastarieji šiuo metu yra tie, apie kurios diskutuoja visi.

Pastebima, kad vis daugiau žmonių ant riešo nešiojasi miniatiūrinius kompiuterius, tokius kaip „LG G Watch R“, „Motorola Moto 360“ arba „Samsung Gear S“. Kai kuriems mokiniams ir studentams atrodo, kad tokie įrenginiai sukurti kaip tik nusirašinėjimui: nes yra žymiai mažesni nei išmanieji telefonai ir pernelyg neatkreipia dėstytojų ir mokytojų dėmesio bei užtikrina prieigą prie pastabų ir virtualių informacijos šaltinių. Siekdamos išvengti šio santykinai naujo akademinio nesąžiningumo nusirašant, dalis Didžiosios Britanijos aukštųjų mokyklų uždraudė studentams ateiti į egzaminus ne tik su išmaniais, bet ir su bet kokiais kitais laikrodžiais.

Didelėse auditorijose, kur sėdi daugiau kaip šimtas studentų būtų nepraktiška tikrinti, kas atėjo su tradiciniu, o kas su išmaniuoju laikrodžiu. „Dėl šitos priežasties nebeleidžiame kontrolinių ir egzaminų metu naudotis bet kokiais laikrodžiais“, – pasakė „London City University“ atstovas. Jis taip pat paaiškino, kad laikrodžiai aukštojoje mokykloje dabar traktuojami kaip išmanieji telefonai – prieš egzaminą reikėtų juos sudėti į maišelį ir padėti tam skirtoje vietoje.

Toks draudimas kiek apsunkina gyvenimą žmonėms, tiesiog mėgstantiems visiškai kontroliuoti laiką egzamino metu. Tačiau galima suprasti tokio draudimo priežastingumą ir svarstyti, ar kada nors panaši situacija bus ir Lietuvoje.

Atrodo, kad išmanieji laikrodžiai iš tikrųjų pradeda keisti pasaulį, tačiau nebūtinai taip, kaip buvo tikimasi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Varlė.lt
Varlė.lt
(4)
(0)
(4)

Komentarai (3)