Lietuvoje įsikūrė pirmasis šalyje Coder Dojo programavimo klubas  ()

Lietuvos vardą Coder Dojo, pasaulinio programavimo mokymo projekto, žemėlapyje įrašė Panevėžys. Čia įsteigtas pirmasis nuolat veiksiantis, reguliarius programavimo užsiėmimus vaikams ir jaunuoliams rengsiantis Coder Dojo klubas Lietuvoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

"Tam, kad Lietuva būtų skaitmeninio amžiaus laimėtoja, turime išugdyti IT profesionalų kartą. Nuo mažens turime vaikams parodyti, kaip įdomu ir naudinga iš arti pažinti technologijas, mokėti laisvai jas valdyti. Toks ir yra Coder Dojo - programavimo judėjimo visame pasaulyje tikslas. To siekiame steigdami nuolat veikiančius programavimo klubus Lietuvoje. Sveikinu Panevėžį, tapus pirmuoju", - sako eruparlamentaras Antanas Guoga. Būtent A. Guoga, skaitmeninius verslus pažįstantis praktiškai, atvežė į Lietuvą Coder Dojo idėją. Jis, kaip aktyvus skaitmeninės rinkos darbotvarkės Europos Parlamente dalyvis, buvo pakviestas tapti šio tarptautinio projekto ambasadoriumi Lietuvoje.

Panevėžyje Coder Dojo klubo užsiėmimai vyks Panevėžio aps. G. Petkevičaitės - Bitės viešojoje bibliotekoje. Bibliotekos IT skyriaus darbuotojas ir Coder Dojo klubo Panevėžyje įkūrėjas Arnualdas Dalinda teigia, kad jaunesniems ir vyresniems vaikams užsiėmimai vyks atskirai pagal skirtingas, dalyvių amžių ir interesus labiau atitinkančias mokymosi programas. "Vaikai linkę į technologijas. Tik daugiausia jomis naudojasi kaip vartotojai: žaidžia žaidimus, naršo internete. Suprasdami, kad ateityje bet kurios srities profesionalams bus privalu mokėti ne tik naudotis, bet ir valdyti technologijas, jau šiandien turime to mokyti vaikus", - sako A. Dalinda.

Coder Dojo yra pasaulinis savanorių vedamas judėjimas, kuris skatina 7- 17 m. vaikus/jaunimą ir jų tėvelius mokytis programuoti, kurti tinklapius, žaidimus ir kitais įdomiais metodais sužinoti daugiau apie technologijų pasaulį. Šiuo metu pasaulyje yra apie 700 Dojo klubų 57 šalyse, kurie yra surengę tūkstančius renginių. Daugiau informacijos: www.coderdojo.com ir www.coderdojo.lt

Lietuvoje 2016 m. bus surengta virš 65 programavimo užsiėmimų vaikams ir jaunimui. Tikimasi programavimo "supergaliomis" užkrėsti 6000 vaikų ir jaunuolių. Pagrindinis tikslas, kurio siekia Coder Dojo Lietuva iniciatoriai - keletas klubų, kuriuose vaikai nuolat galėtų tobulinti savo programavimo įgūdžius. Informacijos apie Coder Dojo klubo Panevėžyje veiklą ir susitikimų laikus galima teirautis el. adresu: coderdojoPanevezys@gmail.com

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(17)
(2)
(15)

Komentarai ()