Kiber pajėgas stiprinti užsimojusi FTB niekaip neranda "žolės" netraukiančių programišių  (1)

JAV Federalinių tyrimų biuro (FTB) direktorius Jamesas B. Comey, pirmadienį spaudos konferencijoje pareiškė, kad FTB tęsia kova su kibernetiniais nusikaltėliais, tačiau pripažino, kad, ko gero, teks sušvelninti reikalavimus į FTB viliojamiems programišiams, rašo "The Wall Street Journal". Kodėl sušvelninti? Nes FTB neranda "žolės" netraukiančių programuotojų ir programišių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

O samdyti tokius asmenis draudžia taisyklių punktas, kuriame nurodoma, jog FTB netoleruoja "žolę" traukiančių asmenų.

JAV kongresas įpareigojo FTB nusamdyti 2 tūkst. programavimo specialistų, daugeliui kurių teks narplioti kibernetinių nusikaltimų peripetijas. FTB viršininkas J. Comey kasmetinėje Niujorke vykstančioje "Baltųjų apykaklių nusikalstamumo instituto" organizuojamoje konferencijoje pareiškė, jog tai – problema. Pasirodo, dauguma geriausių šalies programuotojų ar programišių pasaulio guru rūko marihuaną.

"Privalau nusamdyti didžiules darbuotojų pajėgas kovai su kibernetiniais nusikaltėliais, tačiau dalis tų vaikinų į pokalbį dėl darbo atvyko apsirūkę žolės", - kalbėjo J. Comey.

Pareigūnas pripažino, jog FTB svarstoma galimybė švelninti atrankos reikalavimus dėl marihuanos vartojimo. Laikantis jų, FTB gali dirbti tik asmenys, kurie žolės nerūkė bent pastaruosius trejus metus. Kai vienas minėtos konferencijos dalyvis pasiteiravo FTB šefo dėl savo pažįstamo, kuris nedrįso kreiptis į FTB dėl siūlomo darbo programuotojams, J. Comey jam atsakė: "Tas vyrukas turėtų kreiptis ir pateikti prašymą."
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(67)
(9)
(58)

Komentarai (1)