10 keisčiausių pasaulio universitetų studijų programų  (2)

Etiškas įsilaužimas. Hario Poterio modulis. Pokemonų studijos ir dar daugiau... Tai – keisčiausios pasaulio universitetų siūlomos studijų programos, apie kurias greičiausiai nesate girdėję. Pateikiame tokių programų dešimtuką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1. Hario Poterio modulis | Daramo universitetas, Anglija

Haris Poteris jūsų mėgstamas personažas? Tuomet Daramo universitetas Anglijoje siūlo jums unikalią galimybę pasirinkti šį modulį. Jo metu pagilinsite savo žinias Hario Poterio fenomeno klausimu, analizuosite jį socialiniame, kultūriniame ir švietimo kontekste. Juk nebus nuobodu, tiesa?

2. Etiškas įsilaužimas | Abertay Dundee universitetas, Škotija

Taip, kai kuriems už įsilaužimus į kompiuterius mokami pinigai. Profesionaliais „įsilaužėliais“ galite tapti Abertay Dundee universitete, kur sužinosite apie naujausias ir moderniausias technologas bei įrankius, kurie pasitelkiami internetiniams įsilaužimams. Paprastai tokiu būdu įsilaužus vagiama asmeninė informacija, per atstumą galima kontroliuoti kito asmens kompiuterį. Universitetas garantuoja, kad darbo vietą tikrai gausite, jeigu, žinoma, nuspręsite eiti etišku keliu ir įsilaužti į kompiuterius tik gerais tikslais.

3. Vikingų mokslas ir senovės skandinavų kalba | ​Abertay Dundee universitetas, Škotija

A. Dundee universitetas siūlo ne vieną keistą studijų dalyką. Be minėto etiško įsilaužimo, galite nerti į vikingų mokslą, taip pat išmokti senovės skandinavų kalbos. Per ketverius studijų metus ne tik išmoksite šios kalbos, bet ir vienerius metus galėsite praleisti Skandinavijos universitetuose. Ir jei vis dar būsite užsidegę studijuoti tai toliau, Islandijoje galėsite rinktis šio dalyko magistro studijas!

4. Alaus studijos | Heriot-Watt universitetas, Škotija

Lyg studentiškų linksmybių studijų metais ir taip būtų maža, Heriot-Watt universitetas, įsikūręs Edinburge, dar siūlo tapti programos apie alų dalimi. Studijuodami čia sužinosite alkoholio gamybos ir distiliavimo paslapčių, taip pat puikiai suvoksite mokslo ir technologijų procesus, kurie vykdomi nuo javų auginimo iki alaus išpilstymo bei alaus supilstymo ir pakuočių paruošimo.

5. Politika pagal Beyonce | Naujojo Džersio universitetas (JAV)

Taip, šis modulis iš tiesų egzistuoja! Šio modulio studentai nemažai išmoksta iš progresyvios feministės Beyonce: ji išplečia seksualumo, rasės, lyties ir klasės ribas. Be to, jos dainos analizuojamos kartu su juodaodžių istorija ir juodaodžių feminisčių iššūkiais, su kuriais jos susiduria Amerikoje.

6. Miley Cyrus sociologija | Skidmore koledžas, Niujorkas (JAV)

Nuo vienos scenos divos pereiname prie kitos. Skidmore koledžas Niujorke siūlo pažvelgti į M. Cyrus kaip visuomenės atspindį.

7. Gyvenimo prasmė | Rod Ailando dizaino mokykla, Masačusetas (JAV)

Na, iš tiesų, tai šios studijos ne visai apie tai, kas yra gyvenimo prasmė. Daugiau tai – diskusijos apie tai, kaip reikėtų apibrėžti gyvenimo prasmę. Vis dėlto skamba įdomiai.

8. Magijos, raganavimo ir religijos antropologija | Murparko koledžas, Kalifornija (JAV)

Dabar pamirškite Hario Poterio modulį, ši programa pavers jus tikrais magijos ekspertais: išmoksite ne tik paprastų triukų, apkerėti nepažįstamuosius, užkeikti priešus, bet ir antropologiškai analizuoti bei atskirti įvairių religijų skirtumus. Beje, rašoma, kad viskas, ko jums reikės studijoms, tai – kortų kaladė.

9. „The Beatles“: populiarioji muzika ir visuomenė | Liverpulio Hope universitetas, Anglija

Niekada nepavargtumėte klausytis „The Beatles“? Studijuodami šią programą, žinoma, tai nuolat darytumėte, o be to, dar siektumėte aukštojo mokslo laipsnio, ir ne tik tai... Analizuosite „bitlų“ muziką tiek muzikaliai, tiek teksto lygmeniu.

10. Pokemonų studijos | Kalifornijos universitetas, Kalifornija (JAV)

Kalifornijos universitete studentų atstovybė gali susigalvoti įvairius kursus ir juos vesti. Vienas įdomesnių dalykų – pokemonų studijos, kurių metu analizuojamos socialinės „Pokerverse“ (visata, kurioje gyvena pokemonai) pasekmės, nagrinėjama aistruolių kultūra, gilinamasi į animacijos teoriją.​

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(20)
(8)
(12)

Komentarai (2)