Ieškoma gabių vaikų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2008-11-15 15:24
Čia kiek supratau vunderkindų ieško Nenorėčiau niekad tokiu būti, nėvienas jų nei gerai neprasigyveną nei ką, kiek girdėjau garsiausi vunderkindai išprotėja jau 18 metų. Grįžta į vaikystę kurios neteko ir panašiai. Daugiausia tokie žmonės gali pasiekti, nebent dėstyti kokiam universitete. Kas iš tų žinių kai nėra bendravimo įgūdžių ir išvis jokių įgūdžių išsikysus susijusių su mokymūsi.
Anonymous 2008-11-15 15:37
ligonis 2008-11-15 15:48
tai ka sako jemal, tai jis apie autistus savantus kalba jei neklystu. tarsi stipriai specializuoti kompiuteriai daznai nesugebantys normaliai funkcionuoti pasauly
Anonymous 2008-11-15 15:58
Na gerai, surinks gabius, bet ką su tais vaikais darys po to? Smegenų mašinas gamins? Beprasmiškai atrodo.
xKauciukaSx 2008-11-15 16:00
=] As gabus Mes visi gabus =] tik skirtingose sferose ir dalykuose. Va taip vat tai mes visi gabus o tas projektas tai kazkas bande protinga pavaidint paleizdamas projekta D
Vytautas 2008-11-15 16:00
Ko jūs tai pkritiškai - gi nevyksta nieko tokio, ko nedaro KTU gimnazija kartu su Vilniausia licėjumi. Susirenka grietinėlę, o paskui vaidina geriausias Lietuvos mokyklas. Aišku, paruošimo lygis yra tikrai geras. Vat tik abejoju ar daug universitetų Lietuvoje pajėgūs tokio lygio moksleivius pas save priimti.
Anonymous 2008-11-15 16:13
negraziai sakant tai as DEJAU ant tu "gabiuju vaikuciu" kiekvienas mes galime tapti virtuozais tam tikroje srityje ir ne joks cia protinguolis knygu ir teoriju grauzikas jum neprilygtu, ismoktu jie geriau gyvent is kitruju, nes dazniausiai tokie vonderkindai su aplinkiniu pasauliu nekaip susibendrauja... tokie projektai tiesiog yra vienu vaikus menkinimas nuvertinimas, o kitu perdetas isaukstinimas.
Anonymous 2008-11-15 17:18
Nesuprantu Jūsų, žmonės. Viską jau pasakėt? Taip (gal ne visai taip, bet daugiau nei 50proc.), mes visi (žr. į pirmuosius skliaustelius) galėtume tapti virtuozais. Tai tapkite, brangieji, tapkite. Nepykit, bet Jūs esate... Pasakymai: DEJAU ant tu "gabiuju vaikuciu", knygu ir teoriju grauzikas, nekaip susibendrauja, tik mokymasis, mokymasis - reiškia lyg ir tai, kad patys savęs nelaikote gabiais, knygą tai tik vieną kitą ir tai tik rankose pavartalioję, esate "populiarūs" arba tokiais norite būti ir tai jums yra svarbiausia. Iš kur ta pagieža? Nepykit, bet išrėksiu tik viena: STEREOTIPAI!!! Nereikia vieną po kitos knygą lukštent, kad tiiieeeek sužinotum! Užtenka keletos, tik žinote, reikia mokėti išsirinkti. Ir dar ką noriu pasakyt. Knygos, mokslai mokykloje yra tai ką žino kiekvienas. Laisvas protas, mąstymas, kuris išlaisvina yra kita.
Anonymous 2008-11-15 17:34
As neturiu nieko pries knygas, bet esme norejau pasakyt, kad tie kurie tik mokosi teorija, tiesiog nesupranta jokiu gyvenimo pamoku, esu su tokais susidures, kurie toliau knygos nieko nemato arba viska moka teoriskai, o praktikoje nesugeba to panaudoti, t.y. mokinasi tik del to, kad visuomene to reikalauja, o ne, kad tai butu naudinga jam asmeniskai. Ir nereikia bijoti to zodzio virtuozas, vienas zmogus galbut idealus murinikas, kitas elektronikos meistras, dar kitas architektas. Ir jeigu zmogus dirba darba kuris jam patinka ir kuris jy uzdega, tai jokiu budu tu negali jo vadinti prastesniu uz ta knygu grauzika(nesupraskit tiesiogiai) y kury yra dedamos viltys ir tikimasi isauginti maza proto "dievuka". o tokia buka atranka gali tik sutraumuoti zmogu, jeigu jis jos nepraeis ir jam bus pranesta "tu per daug klvailas, kad pas mus patektum" tai kaip jam jaustis, laikyt save antraruse siuksle?
Nightbringer 2008-11-15 18:10
Nepavydekite jiems, nes kiek matau pavydas gimdo pagiežą...
Anonymous 2008-11-15 18:32
Kalbi ne i tema. Pagiezos, pavydai, prie ko cia ??? ne apie tai kalba eina.
ezg 2008-11-15 19:06
Petrai, tokie vaikai ne visada yra skaitomi gabiaisiais, toliau knygos nematantys dažniausiai ir yra negabūs vaikai, norintys, kad juos laikytų protingais ir kompleksuojantys dėl to, kad nėra protingi.. O tikrai gabūs mokiniai labai puikiai pritaiko savo žinias praktikoje ar moksle... Be to jeigu pats esi traumuotas ir kompleksuotas, nesikabinėk prie kitokių.. Savo komplekso išsipasakok kokiam nors geram psichologui, vietoj to, kad internete demonstruotum savo neapykantą kitokiems ar gabesniems negu tu pats...
Anonymous 2008-11-15 19:12
Turi būti ne "... Kauno technikos...", o KAUNO TECHNOLOGIJOS UNIVERSITETAS
Anonymous 2008-11-15 19:18
Na apie savo gabumus as cia nesipasakosiu, nes ne apie mane cia kalba eina. Bet skirstymas y gabius ir negabius mano nuomone yra neteisingas, nes kiekvienas zmogus yra gabus kazkam ir nereiketu jam uzkirsti kelio atskleisti savo gabumus skirstant y tokias grupes, nes zmogus nera toks protingas, kad butu gabus viskam, kaip koks kompiuteris. Manyciau geriau yra koreguoti svietimo sistema, kad ji butu patraukli visiems ir kiekvienas ten rastu savo sriti, ko dabar tikrai siuo metu nera... o dabar ainama paprastu keliu, t.y. atkoskim "negabius" ir dirbkim su "gabiais"
ezg 2008-11-15 19:42
Taip, žinoma skirstymas į gabius ir negabius nėra visiškai teisingas.. Ir galbūt konkursas turėtų kiek keisti savo pavadinimą į kažką diplomatiškesnio, tarkim "Pažangiausių moksleivių" ar kažkas tokio... Tokiu atveju tikrai nebūtų kuo piktintis. Tačiau, kad ir kaip bebūtų dabar yra toks konkursas..
Anonymous 2008-11-15 20:00
Sutinku su Petru. Nesuprantu,kaip jie ten pasakys ar tu pakankamai protingas ar ne. Aplamai,nebereikia but super protingam,kad kazka pasiektum,juk ne sovietmetis,kai mokslininkai buvo auksciau visko. Cia,kuria diena vgtu koridoriui stebejau as tuos geek'us ir padariau isvada: nieko jie gyvenime nepasieks,sedes toj savo laboratorijoj zinodami,kad jei labai gerai dirbs,po 10metu ju alga padides 1000lt (nebent emigruos). Bet seip,kuo daugiau tokiu moksliuku,tuo geriau,jie bent neprasigeria,taip ziaurei,kaip mes - debilai ;]
Anonymous 2008-11-15 20:35
Kalba eina apie mokinius: arba jiems mokymo programa eina lengviau nei sviestu patepta ar tiesiog sviestu, ar tiesiog eina, ar vidutiniskai, ar nei sviestu, ar nei eina. Gabūs vaikai, iš to išplaukia, yra su tais sviestais, kurie gali ir nededami baisinių pastangų išgaut kuo geresnius rezultatus, kuriems mokslas, no problem, kaip kitiems: jie ir taip, ir taip, ir iš priekio ir iš galo, bet nė velnio. Taigi taip, kodėl blogai į vaikus nematančius didelių problemų dėt viltis?! O tiems kitiems gal patinka krepšinis ir užaugęs bus ojojoj, bet vidurinė mokykla, žinot yra vidurinė mokykla, jau išmanymo joje reiktų pasisemt.
Anonymous 2008-11-15 20:43
Ko jau čia taip - yra adaptuotos programos, bet nelabai gražiai skamba, taip? Ir leiskite, padėsiu: ne y, o į ar tiesiog i (čia buvo tikrai draugiškai).
Anonymous 2008-11-15 21:21
del gramatikos nesiginu, nesu prates klaviatura rasyt taisyklingai, bet gramatika moku kazkiek ...Na adaptuotos programos tai cia turi omenyje profesines mokyklas? tokios mokyklos tikrai neturi tos pagarbos visuomeneje, nors is ju ir iseina tikrai puikiu specialistu kurie padoriai uzdirba ir nera negabus ar kvaili. Nereikia cia but genijum, kad jaustumeis pilnavertis, tiesiog reikia gerai ismanyt ka tu darai ir turesi pagarba tarp aplinkiniu.
kiesza 2008-11-15 21:26
Galit apibrezt savoka GABUS VAIKAS ?????