Skatins universitetų jungimąsi ir mokyklų savarankiškumą  (0)

Kandidatas į švietimo ir mokslo ministrus žada siekti, kad švietimo sistemoje prasidėtų kokybiniai pokyčiai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gintaras Steponavičius po susitikimo su Prezidentu sakė, kad svarbiausi jo tikslai pradėjus eiti naujas pareigas būtų „konkurencingumo principai skirstant finansavimą, universitetų modernizavimas ir perdėto centralizuoto valdymo mažinimas“.

G. Steponavičiaus teigimu, ne valstybė turėtų spręsti, kiek studentų gali mokytis aukštosiose mokyklose, bet nekokybiškos studijų programos nebebus tvirtinamos.

Kandidatas į švietimo ir mokslo ministrus taip pat skatins universitetų jungimąsi. Tam galėtų būti skirta 150 milijonų litų ES lėšų.

Pasak G. Steponavičiaus, pirmųjų darbų sąraše – ir perdėto popierizmo mokyklose atsisakymas.

„Mokyklos galės disponuoti ne tik daliniu, bet visu moksleivio krepšeliu. Taip pat turės daugiau teisių spręsti geriausių mokytojų skatinimo klausimus“, – žadėjo G. Steponavičius. Kartu su didesnėmis laisvėmis mokyklos taptų atskaitingesnės bendruomenei.

Anot kandidato į švietimo ministrus, jis nedelsdamas pradėtų ir kovą su smurtu mokyklose.

„Pasaulyje yra nemažai pasiteisinusių programų, sisteminių sprendimų. Ankstesni ministrai jau pradėjo darbus. Mes ketiname skirti daugiau lėšų tarpusavio santykiams keisti. Tėvams būtų skirta daugiau įsipareigojimų konkrečioje mokyklos bendruomenėje“, – sakė G. Steponavičius.

Tuo metu Prezidentas Valdas Adamkus pirmiausiai ragino laikytis įsipareigojimų mokytojams.

Kalbėdamasis su kandidatu į švietimo ministrus šalies vadovas pabrėžė, kad pažadas didinti algas mokytojams turi būti vykdomas, net jei jis būtų atidėtas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
Autoriai: Jomilė Juškaitė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)